Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: sugestia odnośnie spisu terrarystów...

Lord_Leoric
    Guest

sugestia odnośnie spisu terrarystów...

Moja sugestia to taka ze pod kazdym spisem zwierzat u uzytkownikow moglby byc licznik... Chodzi mi o to ze jak np Awikularia ma dosc duzo tych swoich pajaczkow To jakby ktos chcial je liczyc to troche mu to czasu zajmie :P A tak to na dole pod nazwa lac. pisala by liczba gatunków, a pod liczba osobnikow - liczba osobnikow (:P) tylko tyle ze juz wszystkich gatunkow... Czyli np:
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Nazwa łacińska...................Nazwa polska............................Osobniki

Brachypelma smithi.............Ptasznik czerwonokolanowy.......1, 2, 1
    Elaphe guttata guttata.......Wąż zbożowy..............................0, 1, 0
    Python molurus bivittatus...Pyton tygrysi...............................1, 1, 1
    --------------------------------------------------------------------------------------
    gatunki: 3.................................................. ......................razem: 8

Mam nadzieje ze teraz rozumiecie o co mi chodzi Mam nadzieje ze rowniez podoba wam sie ten pomysl Jak nie... to trudno :P To tylko moja sugestia

trials
    Guest

Re: sugestia odnośnie spisu terrarystów...

dobry pomysł!!! sam liczyłem węże Sir bonzo'a...

SNAKES
    Guest

Hej,

racja - mogłoby to ułatwić statystyki

Dodałbym jeszcze jedną możliwość - podawania gatunków bez konieczności ujawniania ilości osobników danego gatunku. Sądzę, że nie wszyscy będą chcieli się wszystkim chwalić.

No chyba że jestem osamotniony w tym zdaniu - w takim wypadku spoko, nie ma się co przejmować

Pozdrawiam

Serpent
    Guest

Snakes popieram zresztą zazwyczaj jest tak że gatunek przetrwa dłużej niż stała liczba osobników z tego gatunku (jeżeli ktoś ma więcej)

Pozdrawiam
    Serpent

Hari
    Guest

No własnie, bo tak to musze codziennie zmieniac liczbe moich świerszczy

Nook
    Guest

może być (hmm to się rozpisałem), tylko powiedzcie mi co zrobić jak ktoś sobie wpisze 10 tyś swierszczy ?(......)

Hari
    Guest

...nic, utrzymac tyle to tez sztuka . Świerszcz tez stworzenie terrarystyczne. Ja moje mam w ozdobnym insektarium i uznaje jako odrębnie hodowany gatunek, a nie tylko karmowka

Nook
    Guest

bez sensu nie wiem po co ludzie wogole niktórzy wpisują na listę gatunków świerszcze, mączników jeszcze nie przyuwazyłem..., wpisywać sie powinno konkretny hodowany gatunek a nie zwierzaki karmowe, ja tak samo moglbym sobie wpisać 1 mln mrówek faraonek które współdzielą ze mną mieszkanie, procz tego jakis bilion roztoczy. no chyba ze jak ktos hoduje swierszcze, ma dla nich terrarium i go pasjonuja - to w tym wypadku tak.

Hari
    Guest

...a o czym napisalem? Moje terra dla swierszczy jest moim ulubionym (patrz, fotki). Nie ma nic przyjemniejszego od obserwowania wieczorem, jak biegają np. z płatkami owsianymi takie szkraby, albo wzajemne przepychanki samców o najlepsze miejsce w terrarium (czubek kory, najblizej zarówki) To naprawde ninteresujące stworzenia.

Nook
    Guest

co kto lubi

Uprawnienia umieszczania postów