-
Czemu w opisach nieam notki o stresie...
Czemu w opisie różnych gat. jaszczurek niema chociażby notki, że jak sie kupi zwierze jest ono zestresowane i niebędzie jadło przez pewien czas. A potem forum jest zaśmiecone pytaniami "a czemu mój gekon itp. niechce jeść?" A odpowiedzi padają różne np. "niesłyszałeś o okresie "adaptacyjnym"?"
ps. nieczytałem opisów wszystkich jaszczurek ale w większości opisów takiej notki niema.
-
Re: Czemu w opisach nieam notki o stresie...
bo ludzie nie pomyślą, ze jak kupuja zwierze, to jest dla nich szokiem zabranie z ich poprzedniego 'domu', przewoz w ciasnej, ciemnej paczce, potrzasanie podczas transportu, wrzucenie do nowego, nieznanego i dziwnie pachnacego 'domu' i widok przez okragle 24h jakiegos homo sapiensa za szybka manewrujacego łapskami wokół niego. uwazaja, ze zwierze ma natychmiast wyeksponowac sie na srodku terrarium, usmiechac sie, swobodnie jesc i wpychac sie na dlonie. to logiczne, trzeba tylko troche sie zastanowic.
-
ja akurat dowiedziałęm sie tego ze niejedzą itp. z forum zanim kupiłem.
Pozatym taka notka nikomu niezaszkodzi a przynajmniej zmniejszy sie liczba zbędnych postów
-
no niby masz racje, to nie nasza wina ze ludzie nie mysla tylko trzeba ich ciagle za raczke prowadzic.
Uprawnienia umieszczania postów