-
Opisy gatunków
Fajnie by bylo gdyby bylo wiecej opisanych gatunkow wezy jadowitych
-
Re: Opisy gatunków
Mi się zdaje ze szkoda miejsca na tej stronce na weze jadowite lepiej by było gdyby było więcej opisuw węży dusicieli!
-
To napiszcie, Nook z chęcią je zamieści. Prawda Nook??? 
-
Hehe opisy wezy jadowitych spewnościa nie zapchają serwera
) Co do nowych opisów przydalo by sie ich troche wiecej... np. ptaszników... tylko nie ma kto napisać
-
postuluje za gumowymi wężami one dla was będą odpowiednie o hodowli jadowitych gadzin się rozwodził nie będe gdyż to jest bezesens ale niektórzy są niereformowalni i nie zaakceptują tego że jadowite węże nie powinny być obiektem amatorskiej terrarystyki zostawmy je specjalistą a my zajmijmy się bezpieczniejszymi gatunkami
-
Wiesz, ja nigdy nie chodowalem, nie choduje, ani NA PEWNO nie bede chodował jadowitych węży lecz chcialbym, żeby opisy takich węży były...Jetsem ciekaw w jakich warunkach żyją, czy mają jakieś cechy szczegolne itp. Proponuje zrobić o tym sonde, bo ta co teraz jest to się stała troch beznadziejna
-
no to lecisz do biblioteki i bierzesz dowolną książke o gadach i tam to masz ja w domu mam przynajmniej 2 ksiazki z których wyczytam o naszych węzach i większości europejskich(w sród nich jadowite) wystarczajaco dużo o innych trzeba poszukac ale a tu powinni być porady terrarystyczne co a jeśli takie zamieścimy to będzie zachęcało do hodowli tych węży więc lepiej żeby opisów nie było
-
Od cenzury to mamy ponoć Giertycha...... reszta może niech sobie odpusci
))) nie bardzo wiem jak opis miałby zachęcać do hodowli - chyba zniechecać jeśli byłby rzetelny......
-
wiesz cenzury wprowadzać nie chce chociaż czasami to dobry wynalazek jak dla mnie powinno być jak najwięcej informacji ale z zasady że jest to portal często odwiedzany przez osoby młode bez doswiadczenia (patrz wiek Matiego który proponuje te opisy)to mogło by to wywołać niepożądany skutek i kilka tragedii a pozatym nawet mimo dokładnych i rzeczowych informacji z zachęcaniem i zniechęcaniem mogło być różnie poczytaj archiwum korda jak się opierał przy tym że będzie hodował węze dla których nie jest w stanie spełnić warunków mimo wszytsko jednak węze jadowite zostawił bym specjalista to jest ten sam kaliber jakby opisy krokodyli różańcowych albo aligatorów zamieszczać bo przecież to jest też promowanie informacji i jak jest prawdziwe w opisie wszystko to powinno zniechęcić
-
Informacji o sile jadu do zachęcających bym nie zaliczył
))) Jesli chodzi o "młodych bez doświadczeń" to tyle ich, co sobie pogadają......i tak kupią najwyżej zbożówkę. Jestem za opisami wszystkich możliwych gatunków - traktuję to jako ciekawostkę - nawet jeśli nigdy nie zamierzam ich mieć. Ps. - kwestia fachowców i amatorów może być bardzo dyskusyjna - fachowcy od jadowitych węży są pewnie liczni w Australii (nie tylko oczywiście) - u nas wiecej na ten temat wiedzą niektórzy "amatorzy" a ja z przyjemnością poznałbym streszczenie tej wiedzy..........
Uprawnienia umieszczania postów