-
Re: do adminów - sposób na oszustów !!
Moim zdanem z wypełnianiem dokłądnego adresu to bzdura potem komus bedzie sie nudzić i bedzie dzwonić lub inne głupie kawały wycinac. Powinno sie zrobić listę zaufanych i oszukującyh sprzedawców. Pozatym jak ktos chce zebys mu wpłacił kase to musi podac adres itd. ?
-
Gerald, skoro tak mówisz to znaczy że masz coś na sumieniu albo coś planujesz. wienio dobrze mówi, jak coś to puścić transakcje przez allegro i po kłopocie. Albo druga alternatywa - z rąk do rąk, tak jak Nook mówi.
Co do tego co Nook niżej napisał, że sprzedając trzeba będzie podawać wszystkie dane, myślę, że to tez przyczyni się do spadku ilości ogłoszeń.
Mam pewną koncepcję, czy dobrą, sami ocenicie:
Zamiast wprowadzać czarne listy, wypisywać kontakty, płacić 5zł za aktywowanie konta czy wymyślac inne pierdoły poprostu stosujmy 'pozytywne i negatywne' komentarze, które po każdej transakcji dokonanej dzięki terrarium.com.pl były by wysyłane przez zadowolonego/nie zadowolonego klienta do osoby odpowiedzialnej za te komentarze i na stałe przypisywane by były do urzytkownika. Myśle że w pewnym stopniu załatwiło by to sprawe.
-
od tego jest już alegro a ta stronka ma na celu popularyzację terrarystyki, a nie ściganie oszustów.
takie jest moje zdanie
-
pomysl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moim zdaniem powinnismy wybrac jedna osobe, ktora oczywiscie by sie na to zgodzila i ona powinna sie zajac spisem terrarystow, miala by ona na celu wyslania listow na podane adresy uzytkownikow (tak jak na allegro) a w tych listach byl by jakis kod, jak jakis uzytkownik dostanie ten kod podaje kolesiowi co sie zajmuje baza danych a ten sprawdza czy taki wyslal, jak sie bedzie wszystko zgadzac, "admin" robi tak zwana liste uzytkownikow ktorzy podali prawidlowe dane, na tej liscie znajdowaly by sie tylko niki.
Jak juz by mialo dojsc do jakiejs transkacji obie strony zwracaja sie do admina i informuja go co i jak w sprawie transakcji, i za zgoda obu stron podaje admin dane sprzedajacego i kupujacego.
Takie aktywowanie by kosztowalo okolo 5zl przy wplacie na konto. (trzeba wliczyc koszt wysalnia listu poleconego no i w tym jest okolo 1zl dla czlowieka ktory by sie tym zajmowal)
Jak wam sie podoba moj pomysl?
-
Re: pomysl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiesz, pomysł jest ok. Tylko pomyśl ile amin miałby roboty... Codziennie coś sie sprzedaje, kupuje, zamienia za pośrednictwem tego serwisu. Nie wiem, to trzeba by było przedyskitować z forumowiczami, ale tymi którzy najwięcej i najczęściej coś załatwiają z takich spraw właśnie przez terrarium.com.pl
-
I po co to wszystko?????To nie jest stronka, która zajmuje się handlem!!!Więc nie róbmy z niej drugiego allegro!!
-
Jest grono osób które często robią interesy za pośrednictwem tego forum, bo gdzie indziej mogą? Na allegro? Nie każdy zagląda na allegro, a na pewno nie każdy terrarysta. Jeżeli nie zauważyłeś, ten serwis jest w zasadzie jedynym wspólnym miejscem miłośników terrarystyki w internecie... Więc wydaje mi sie że jednak warto angażować się, rozwijać tą strone. Gdyby wszyscy mieli takie podejście jak Ty to nie wiem jakby teraz ta strona wyglądała.
-
Oczywiście że warto rozwijać, ulepszać tą stronę.Tylko zauważ że gdy trzeba będzie wysyłać jakieś kody i płacić za swoj nick to kto będzie tu zaglądał?Oczywiście że starzy bywalcy zastaną, ale co z nowymi osobami, ktore będą chciały napisać posta?
-
Jedyny sposób na oszustów to własna ostrożność
) Najlepiej odbiór osobisty bądź kupowanie u zaufanych sprzedawców. I po kłopocie, po co mieszać? Nie ma sensu wprowadzać jakiś listów bo to i tak nie wypali. I nikt się za to nie zabierze. To w ogóle nie ma sensu
Jeżeli ktoś jest inteligentny to nie da się oszukać...
Pozdrawiam
Leny
-
dzięki Leny za poparcie widzę, że nie tylko ja tak uważam
Uprawnienia umieszczania postów