-
Re: opisy zwierzat
ech no niestety dla kretynow to faktycznie bedzie tylko zaproszenie do kupna takiego gada :/ a kretynow jest bez liku.
to nic, w moim znajomych sklepie zoologicznym jakies 3 lata temu tez byl malutki kajman, za 600 zł (tej ceny nigdy nie zapomne :>)
-
o co ci chodz z ta ceną? przebice tylko 100% ;-)
-
heh zrobi się opis to pojawi się mase dresów (nie tyle z ubrania co z mentalności) co będą chcieli trzymać kajmana na zasadzie no bo chłopaki mają pitt bule to jak będzie lepszy i sobie krokodyla sprawie. Ile razy jeszcze ten temat ma się przetaczać przez forum ?? krokodyle, kajmany, jadusy, nasze rodzime gady co chwile pojawia się ktoś co chciałby trzymać coś innego niż wszyscy . . . 
-
Ja tam jestem za takimi opisami można sie czegoś ciekawego dowiedzieć sam troche sie interesuje
. Bez przesady po zamieszczeniu jednego opisu np. najpopularniejszego kajmana okularowego nie pojawi sie chmara 14 latków, którzy beda chcieli kupić nie jesteśmy tak bogatym narodem chyba. Co do ,,dresów,, to którzy zobaczą w sklepach i łykną kit który wcisną im sprzedawcy i tak kupią jeśli będą chcieli a jak wejda i zobacza opis ze zwierze dorasta do 2,5 metra i jakie są problemy z utrzymaniem takiego gada może sie zastanowia poważniej.
Jadowite weze to już co innego sa one w polsce nielegalne nie ma ich w sklepach i lepiej zeby nie było też opisów
-
szczeże mówiąc to nie widze niczego złego w opisie kajmana... MataManX, to jest tak jak z wężem. Dres może sobie kupic węża bo 'nikt nie ma'.
-
oj zdziwiłbyś się z tymi 14 latkami, spro by ich się zjawiło... to lepszy szpan niż dragi ;-)
-
a ty Mareq nie widzisz różnicy między np: regiusem a duuuużym kajmanem?
-
OJ ludzie niezla zamotke wywolalem, ale nadal bede sie upieral przy swoim, terrarium.com.pl to serwis informacyjny!!! powinno tu byc jak najwiecej opisów roznych terraryjnych zwierzat, dlaczego mamy byc ciagle zacofani , znalazlem tylko kilka polskich stron z kajmanami na wiekszosci wymieniona byla ich nazwa i nic wiecej , a strony zagraniczne "kwitną", a tak pozatym za wypadek z kajmanem odpowiadal by sprzedawca ( mowie o sprzedazy kajmana 14-latkowi) bo co za ***** sprzedal by takie zwierze nieletniemu? Wiem ze takich debili z pewnoscia by nie brakowalo, ale to nasuwa drugi temat: dlaczego nie ma zakazu sprzedazy zwierzat niebezpiecznych nieletnim?? I dlaczego przez tych wszystkich ludzi ja nie moge sie niczego dowiedziec o kajmanach???????
Pozdowionka i az zal dupe sciska w jakim ja mieszkam kraju
((((
-
owzem jest zakaz, przetrzymywania zwierząt niebezpiecznych dla życia i zdrowia, a moim zdaniem nadrzędnym celem serwisów terrarystycznym jest nie informowanie a popularyzowanie terrarystyki, a napewno popularności terrarystyce nie dodadzą artykół w super expresie o tym że kajman odgryzł komuś ręke, tak jak nie przynoszą jej artykuły o tym że kogoś ukąsił grzechotnik pod mostem...
jestem na brakiem opisu kajmana i usunięciem opisów węży jadowitych
-
nie no, bez przesady, tyle to jeszcze widze :P Ale to tak jakbyś porównywał z kolei regiusa i np. coleonyx mitrattus albo elegans
I moglibyśm sie przegadywac... Wogóle uważam że ogólnie gady nie powinny być trzymane dla szpanu. Zresztą, umówmy się, pożądny dres kupi sobie pożądny dres i odjechaną komóre za taką kase co miałby kajmana i mieszkanko dla niego 
Uprawnienia umieszczania postów