Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: opisy zwierzat

Mieszany widok

MareQ
    Guest

Re: opisy zwierzat

co do węży jadowitych to zgadzam się z Tobą w 100% !!! To jest chore umieszczać opisy zwierząt jadowitych. A o kajmanie mogę polemizować :P W przeciwieństwie do węża, kajmana musisz jednak trzymać w sporym zbiorniku, gdyż jego 'budowa' nie pozwala na skondensowanie go do czegoś co jest od niego jakieś wa razy mniejsze. Węża wpakujesz do terra, on sie pozwija i mimo że mu tam ciasno i nie wygodnie to on jednak tam jest... Więc sam widzisz, są tez bariery nie do przejścia dla zwykłego zjadacza chleba...

Awikularia
    Guest

Moorii, z twojego profilu wynika, ze sam jestes "niepelnoletni gowniarz"... :>

KORSAKOW
    Guest

ale chyba nie myslisz że to kajmanowi będzie ciasno w 200l akwarium będzie dla tej kategori klientów o których mówimy, jakimś problemem ;-)

MareQ
    Guest

hehe, no wiesz, w sumie to racja Widze że skutecznie mnie blokujesz :P Ale zaraz coś wymyśle nowego :P
    O, mam. Skąd TA kategoria klientów o której mówimy dowie sie że wogóle jest coś takiego jak terrarium.com.pl ? Oni w necie szukają jedynie utworów Bacha, Chopina, Beethovena bo goście piszą fajne melodyjki do komórek :P

Double
    Guest

wiecie, o groznosci zwierzat terrarystycznych mozna dlugo polemizowac... przeciez pajaki tez sa jadowite i osobe uczulona moga doprowadzic do takich samych rezultatow, co ugryzienie przed jadusa zdrowego czlowieka. jak sie ktos uprze, moze sie zabic albo okaleczyc patyczakiem ;-) ale rowniez jestem za usunieciem opisow jadusow (bo rzecz polega na tym, ze kajman kosztuje z 1000zł, a mlody trimek u hodowcy ktorego mozna bez najmniejszego problemu dorwac na tym forum - nawet 50zł)

MareQ
    Guest

Double, uszkodź sie patyczakiem a masz skrzynke pifka bezalkoholowego :P albo dowolnie wybranego napoju
    Co do jadowitych to masz racje. Natomiast przypuszczam że kajmana kupisz taniej niż 1000zł... Ale w tej kwestii nie dam sobie ręki uciąć bo nigdy nie interesowałem sie dokładnie cenami kajmanów. Wiem tylko że jak sie zapłaci 700zł za takiego zwierza to już jest za dużo :P

Awikularia
    Guest

"szukają jedynie utworów Bacha, Chopina, Beethovena bo goście piszą fajne melodyjki do komórek :P"

Chyba z zaswiatow.... Ale podejrzewam, ze nie maja na to czasu, bo sie non stop przewracaja w grobach.....

MareQ
    Guest

Awikularia, był kiedyś taki żart, stąd moja aluzja. Ale oczywiście nie każdy musi to rozumieć :P

moorii
    Guest

Awikularia
    chce czegos sie dowiedziec o kajmanach ale nie mam mozliwosci, wlasciwie co nieco juz wiem bo przegladalem zagraniczne strony, polskich nie mozna bo takich nie ma i jak zwykle Polacy sa do tylu
    twierdzisz ze jestem "gowniarz" ale jesli mialbym kupic kajmana to kupilbym z rodzicami, bo maja do mnie zaufanie, i napewno niedalbym sobie reki odgryzc, bo wczesniej przeczytalbym setki artkolow i porozmawial z hodowcami...

W Czestochowie Kajman okularowy kosztuje 500,-

MataManX
    Guest

moorii napisał(a):

> chce czegos sie dowiedziec o kajmanach ale nie mam mozliwosci,
    > wlasciwie co nieco juz wiem bo przegladalem zagraniczne strony

no jak się chcesz dowiedzieć to się chwali ale przecież istnieje literatura, kanały przyrodnicze na których jak dobrze poszukasz znajdziesz coś o krokodylach i kajmanach przynajmniej 2 razy w tygodniu jak szukasz informacji jak je hodować to fakt znajdziesz je na zagranicznych stronach ale tam nie ma praktycznie wspomniane ile w samych stanach jest problemów z krokodylowatymi, poprzerastanymi pytonami siatkowanymi i innymi zwierzętami o których ludzie myśleli że mogą je spokojnie trzymać w 3 pokojach gdzie mieszkają z rodzicami i młodszą siostrą pełzającą jeszcze po podłodze

> polskich nie mozna bo takich nie ma i jak zwykle Polacy sa do
    > tylu

wg mnie na szczęście że do tyłu (mniejszy popyt na zwierzęta więc mniej z nich cierpi)

> twierdzisz ze jestem "gowniarz" ale jesli mialbym kupic kajmana
    > to kupilbym z rodzicami, bo maja do mnie zaufanie, i napewno
    > niedalbym sobie reki odgryzc, bo wczesniej przeczytalbym setki
    > artkolow i porozmawial z hodowcami...

a kajmana by to gówno obchodziło z kim ty gadałeś i co czytałeś jakby chcial to by cię ugryzł wielu już takich było co twierdzili że są szybsi od węża teraz możemy podziwiać ich nagrobki z kajmanem tak źle nie będzie ale kilka szwów możesz sobie załatwić lecz mi tu nie chodzi o twoje dobro a dobro zwierzęcia ciekawe jak długo będzie mógł mieszkać z tobą w domu czy znajdzie się miejsce dla 2,5 m kajmana ??

> W Czestochowie Kajman okularowy kosztuje 500,-
    >
    no i sprzedawca podpada juz pod ilejś tam paragrafów bo:
    nie ma na niego pewnie papierów
    inspekcja sanitarna by sie na 100% przyczepiła do warunków i zabezpieczeń
    nie wydaje się pozwoleń na wwóz kajmanów w naszym kraju wiec na 100% jest to przemyt

Uprawnienia umieszczania postów