Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: opisy zwierzat

Mieszany widok

Double
    Guest

Re: opisy zwierzat

chmm gdzie to moje patyczaki, taś taś............. AAAAAAAAA rzucil sie na mnie! ałaaaaaaa z zebami!!! ło jezu odgryzl mi oko! patyczaki to byl przyklad, ze w rekach "szarożownika" albo niedoswiadczonego hodowcy nawet byle taki owad moze przyniesc niebezpiecznestwo swemu opiekunowi

moorii
    Guest

PO pierwsze to ja nie chce kajmana ktory uroslby do 2,5 m , nie jestem w stanie zapewnic odpowiednich warunków takiemu bydlakowi, ale z tego co wiem kajmany z rodzaju paleosuchus dorastaja do 1,2 gora do 1,5 m sa to gatunki "bezpieczniejsze"
    a z tym pozwoleniem na wwóz kajmanów do naszego kraju to niejestem taki pewien , moj kolega zna goscia ktory przywiozl (ponoc legalnie) kajmana prosto z amazonki, Masz racje ze sa programy o kajmanach i aligatorach ale nie ma w nich wiele o hodowli danego zwierzecia...

BLK
    Guest

MataManx napisał(a):

>wg mnie na szczęście że do tyłu (mniejszy popyt na zwierzęta więc mniej z nich >cierpi)

Z takim nastawieniem to proponuje ci zmienić branże naprzykład na zbieranie znaczków, a terrarystyke sobie odpuścić bo nieługo dojdziesz do wniosku że wszystkie zwierzęta męczą sie w terrariach i wszyscy jesteśmy sadystami.
    Reszty nie komentuje bo widze ze jestes bardZo przewrazliwiony i robisz z siebie matke terese.

PS. : moorii fakt sa mniejsze kajmany ale one niestety już nie takie tanie...

MataManX
    Guest

moorii napisał(a):

> PO pierwsze to ja nie chce kajmana ktory uroslby do 2,5 m , nie
    > jestem w stanie zapewnic odpowiednich warunków takiemu
    > bydlakowi,

jedno co popieram to to że sam wiesz że nie jesteś w stanie mu zapwenić warunków ale powiedz mi kto prędzej kupi kajmana czy terrarysta który wie ile zachodu wymaga to zwierze i wie że może mu nie zapewnić w pewnym momencie warunków czy bogaty gnojek który ma chwilowy kaprys

> ale z tego co wiem kajmany z rodzaju paleosuchus
    > dorastaja do 1,2 gora do 1,5 m sa to gatunki "bezpieczniejsze"

może i bezpieczniejsze są ale u nas głównie kajman okularowy jest sprzedawany, czasem aligator się trafi

> a z tym pozwoleniem na wwóz kajmanów do naszego kraju to
    > niejestem taki pewien , moj kolega zna goscia ktory przywiozl
    > (ponoc legalnie) kajmana prosto z amazonki,

ostatnio wpadł mi w ręce dokument na temat handlu zwierzętami egzotycznymi i tam jest stwierdzone jasno że lagalnego wwozu NIE MA więc raczej kolega kolegi kajmana przemycił

MataManX
    Guest

powiem ci tak jak cię serce boli że ja swoje zdanie zabieram to ci mogę odstąpić dział znaczki i karty telefoniczne żebyś nie czuł konkurencji jak dla mnie sprowadzanie zwierząt które nie będą miały dobrych warunków jest bez sensu zwłaszcza jeśli są to zwierzęta objęte citesem (dla jaj nikt tego nie robi)

BLK
    Guest

skad wiesz ze nie bedą miały warunków? nawet małe gekony nieraz nie mają warunków i jakos opis jest :]

moorii
    Guest

Dla jasnosci moorii to on ;-).

z tymi bogatymi gnojkami masz racje, dlatego powinny znajdowac sie opisy takich zwierzat na tej stronie aby odstraszac tych "terrarystów" . Są to bardzo ciekawe zwierzeta i temu nie mozna zaprzeczyc, na szczescie znam troche angielski wiec moge o niech poczytac , ale to nie znaczy ze je kupie, bo ceny jak na moja kieszen sa bardzo wygórowane. MatamanX: wiele zwierzat jest trzymana w zlych warunkach , ale zmniejszajac popularnosc terrarystyki, nie zmienisz tego.

MareQ
    Guest

skrzynke jakiego napoju sobie życzysz? Na jaki adres wysłać? Chyba że wolisz żebym Ci do domu przywiózł :P

MareQ
    Guest

używaj kropek, przecinków i innych takich, proszę...

KORSAKOW
    Guest

taaaak, przeczytanie artykułów, daje ci 100% gwarancje na to że 2 metrowe zwierze w przypływie złego humoru nie rzuci się na ciebie, i oczyiwście zapewnisz mu akwa terraiurm o tak gdzieć 5 metrów na 5 metrów, bo co to dla ciebie za problem...

Uprawnienia umieszczania postów