Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: opisy zwierzat

KORSAKOW
    Guest

Re: opisy zwierzat

wielokrotnie juz to pisałem i napisze jeszcze raz "nigdy nie masz gwarancji że twoje zwierze czytało te same książki co ty"

więcej pokory, mniej buty ;-)

KORSAKOW
    Guest

ja też uważam że ogromny poptyt na rzadkie i niebezpieczne gatunki to ciemna strona terrarystyki, niestety

moorii
    Guest

Nie daje mi to 100% pewnosci, ale przynajmniej wiedzialbym cos wiecej o takich zwierzetach od kogos kto kupi kajmana od tak, bo mial pieniadze, a w sklepie zoologicznym siedzial w akwarium taki fajny maly kajmanek...
    A pozatym ja nie mowie o 2m kajmanie tylko o co najwyzej 1,5m, i skad wiesz ze nie jestem w stanie zapewnic mu takich warunków???

MataManX
    Guest

taaak zapewnisz mu warunki na 100% jak jesteś tak doświadczonym terrarystą że możesz się kajmanem zająć powinieneś sobie poradzić nawet bez opisu a w opisach zazwyczaj są tylko banalne informacje o tym czym karmić i o wymiarach a pozatym po co opis zwierzęcia którego w naszym kraju nie można nawet legalnie kupić ?? czyżbyśmy popierali przemyt ??

KORSAKOW
    Guest

po akwa terraium o powiechrzchi ok 10metrów2 to spory wydatek, no ale jeśli już przeczytałeś artykuły to połowa skucesu za tobą...

powodzenie w hodowli, może spróbuj howu bezterraryjnego?

Awikularia
    Guest

A moze, oprocz opisu kajmanow, zrobmy opis warana z Komodo, zararaki, zmiji sykliwej i zarlacza bialego...........

KORSAKOW
    Guest

tak! i krokodyla nilowego!

bartekg
    Guest

Wszystko zależy od tego jak taki opis miałby wyglądać.
    Gdyby uwzględniono w nim tryb życia danego zwierzaka w środowisku naturalnym, jego zwyczaje, biotop, ciekawostki itp., a nie wielkość terrarium, wilgotność i żywienie to jestem jak najbardziej za. Takie opisy (zwierząt nie nadających się do hodowli domowej) pomogłyby podnieść poziom ogólnej wiedzy o gadach.
    Tego typu opisy mogłyby być zamieszczane w jakimś specjalnym dziale.

moorii
    Guest

jedyne najmądrzejsze rozwiazanie....

MataManX
    Guest

no to jaki problem utworzyć osobną strone tematyczną o krokodylowatych ?? a nie wbijac tego na siłe na stronę terrarystyczną ??

Uprawnienia umieszczania postów