Awikularia "Falszywy dowod osobisty to drobnostka, osobiscie bym sie na takie ksero nie zgodzila. Ochrona danych osobowych... Chyba najlepsza bylab lista (ale nie czarna) ze sprzedawcami, ktorzy sa uczciwi"

- Ja jestem przeciwko takiemu posunieciu , bo oczywiscie Awikularii jEst to na reke bo zapewne na tej liscie by sie znalazla , a tu nie chodzi o reklame starych hodowcow , bo to wlasnie chce sie zrobic ...... Wszyscy ziomale ktorzy sprzedaja teraz pajaki by sie cieszyli, bo likwidowaliby w ten sposob nową konkurencję ..... Mamy wolny rynek i kazdy powinien miec prawo do sprzedazy , a rzetelnosc sprzedajacego mozna latwosprawdzic, albo po prostu nie kupowac od osob ktore uwazamy za niepewne . TAKA LISTA BYŁABY TYLKO REKLAMĄ DLA STARYCH PAJĘCZYCH WYJADACZY .
pRZYPUŚĆMY ,ŻE KTOŚ CHCE SPRZEDAĆ PARĘ MŁODYCH GEKONÓW , BO AKURAT MU SIE WYKLULY , ALE NIE EJST ZADNYM STAŁYM HANDLARZEM , NIE MA GO NA LISCIE WIEC BEDZIE MU CIEZKO JE SPRZEDAC .

Niektórzy sprzedawcy boją się konkurencji i beda popierac takie postulaty .
Ostatnio widze duzo postów w których ludzie typu Awikularia bardzo narzekają ,że smithi teraz koszztuje 16zł a nie 40 zl tak jak bylo kiedyś i że ludzie teraz wszystko by chcieli mieć bardzo tanio . Niestety terrarystyka w Polsce caly czas sie rozwija i zwierzeta beda taniec, to jest normalne . Niech każdy hodowca robi swoje i tyle.

Osobną kwestią jest sprawa oszustów , ktorzy czasami sie pojawiają i robią wały , po prostu trzeba być ostroznym , zwierzaki odbierac najlepiej osobiscie , brac domowy nr tel itp ....

Wedlug mnie lepszy,m pomyslem jest czarna lista (na ktorej znajdowaliby sie wałkarze ktorzy juz raz kogos oszukali , podane ich numery kont itp , bo dane mozna miec falszywe ......)