-
Re: Zróbmy porzadek ze sprzedajacymi!!!!
Awikularia "Falszywy dowod osobisty to drobnostka, osobiscie bym sie na takie ksero nie zgodzila. Ochrona danych osobowych... Chyba najlepsza bylab lista (ale nie czarna) ze sprzedawcami, ktorzy sa uczciwi"
- Ja jestem przeciwko takiemu posunieciu , bo oczywiscie Awikularii jEst to na reke bo zapewne na tej liscie by sie znalazla , a tu nie chodzi o reklame starych hodowcow , bo to wlasnie chce sie zrobic ...... Wszyscy ziomale ktorzy sprzedaja teraz pajaki by sie cieszyli, bo likwidowaliby w ten sposob nową konkurencję ..... Mamy wolny rynek i kazdy powinien miec prawo do sprzedazy , a rzetelnosc sprzedajacego mozna latwosprawdzic, albo po prostu nie kupowac od osob ktore uwazamy za niepewne . TAKA LISTA BYŁABY TYLKO REKLAMĄ DLA STARYCH PAJĘCZYCH WYJADACZY .
pRZYPUŚĆMY ,ŻE KTOŚ CHCE SPRZEDAĆ PARĘ MŁODYCH GEKONÓW , BO AKURAT MU SIE WYKLULY , ALE NIE EJST ZADNYM STAŁYM HANDLARZEM , NIE MA GO NA LISCIE WIEC BEDZIE MU CIEZKO JE SPRZEDAC .
Niektórzy sprzedawcy boją się konkurencji i beda popierac takie postulaty .
Ostatnio widze duzo postów w których ludzie typu Awikularia bardzo narzekają ,że smithi teraz koszztuje 16zł a nie 40 zl tak jak bylo kiedyś i że ludzie teraz wszystko by chcieli mieć bardzo tanio . Niestety terrarystyka w Polsce caly czas sie rozwija i zwierzeta beda taniec, to jest normalne . Niech każdy hodowca robi swoje i tyle.
Osobną kwestią jest sprawa oszustów , ktorzy czasami sie pojawiają i robią wały , po prostu trzeba być ostroznym , zwierzaki odbierac najlepiej osobiscie , brac domowy nr tel itp ....
Wedlug mnie lepszy,m pomyslem jest czarna lista (na ktorej znajdowaliby sie wałkarze ktorzy juz raz kogos oszukali , podane ich numery kont itp , bo dane mozna miec falszywe ......)
Uprawnienia umieszczania postów