-
jadowite
dlaczego wlasciwie nie mozna na forum oglaszac sie z wezami jadowitymi?? niby sa nielegalne ale bez przesady. niektore pajaki tez sa niebezpieczne a mimo to forum je toleruje. to jest serwis terrarystyczny a hodowla tego typu zwierzat niewatpliwie podlega tej tematyce. zdjecia z golymi bababi, handel narkotykami to rozumiem ale jadowite? mogloby byc osobne forum poswiecone tym wlasnie zwierzetom bo jednak osob hodujacych jadowite weze nie brakuje a niekiedy brakuje wlasnie wymiany doswiadczen... przemyslcie to. ja jestem na TAK
pozdro
-
Re: jadowite
Axe polecam założenie www o jadowitych wraz z forum gdzie bedzie kwitł handel śmiertelnie jadowitymi wężami nikt tutaj niechce odpowiadać za zgony....
Pozdrawiam
Serpent
Ps. nie ma co porównywać ptaszników do węży co przy niektórych są one nieszkodliwe niczym świerszcze.... (co do prawa to jest one jak wszyscy wiedzą ''pokopane'' lekko mówiąc ale to juz inna sprawa)
-
celem tego przedsiewziecia nie mialo byc powiekszenie liczby zgonow lecz udzielenie pomocy w formie informacji dotyczacych hodowli. chetnych na jadusy nie brakuje (w szczegolnosci trimeresurusy ktore sa dosyc popularne wsrod hodowcow) ale przydaloby sie im uswiadomic co sie wiaze z posiadaniem takiego zwierzecia i jak unikac nieprzyjemnosci z nim zwiazanymi.
co do stronki o jaduskach to nie jest zly pomysl :] dajcie mi troche czasu a sie tym zajme :>
a co do pajakow to niektore gatunki sa bardziej niebezpieczne niz np taki trimek ale w tej kwestii nie bede sie specjalnie zaglebial
-
tak, rozpowszechniaj jadowite... Skumaj sie z Pyliusem, z tego co wiem on w tym dosyć mocno siedzi. Nie wiem jak teraz bo dawno nie widziałem na forum śladów jego obecności.
W każdym razie jak chcesz handlować jadowitymi, miec forum to popieram propozycję serpenta - załóż sobie stronke i będziesz mógł sie tym zajmować do woli.
-
Zgadzam sie z AXE. Niekasujecie postow typu: SPRZEDAM MURINUSA.. albo calceatum.. skoro te pajaki maja baaardzo silny jad.
Sa o wiele grozniejsze od niektorych jadowitych zmij.
Wiec gdzie jest logika?
Moze w tym: Pajak vs. Zwierze.
Uprawnienia umieszczania postów