Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 139

Wątek: TO ZNWU TY NOOK???

msk
    Guest

Re: TO ZNWU TY NOOK???

Nazwanie kogos antysemita to obelga?
    Ja nie jestem zydem - czy w zwiazku z tym automatycznie jestem antysemita?

Aleksander
    Guest

Owszem, funkcjonuje takie sformułowanie, jednak jest bardzo niestosowne. To tak, jakbyw Niemczech stosowano wyraz "Polak" jako synonim wyrazu "zlodziej". Myslący człowiek nie kalkuje bezmyslnie tego typu językowych sformułowań.

pozdrawiam
    natalia

Neo2
    Guest

Wg. mnie to nie obelga, dla mnie większą obelgą bylo by jakby mnie nazwał zydem, to jest dopiero niestosowne, mozecie mnie nazwac Antysemitą ja juz jestem od małego uprzedzony do zydow przez rodzine wiec sie nie obraze, a moze nawet podziękuje. PZDR mam nadzieje ze nie urazilem zadnego żyda moim wywodem.

roko
    Guest

Widzisz meg11 ty napisałas o tym że ci urosła fasola więc nie krytykuj innych
    pozdrawiam!

Hari
    Guest

Pepre, to że Ty doświadczyłes jakichś tarumatycznych przezyc w młodości i sie nimi z nami dzielisz, znaczy że wiesz jak bedą zachowywać sie inni w roznych sytuacjach? Uwazesz, ze 3/4 "gówniarzy" nie ma dla Ciebie szacunku, tylko dlatego, ze jestes administratorem? To, ze tak czujesz to Twoj problem, ja szukalbym innej przyczyny, ale moze faktycznie wiesz lepiej. Jezeli sam siedziałeś cały dzień przed komputerem, chcąc sie dowarościować, to nie znaczy, ze inni tez tak postępują i skąd to mozesz wiedzieć (Bigbrother?). Z Twoich wypowiedzi przemawia lekcewazący ton dla innych uzytkownikow, a to niestety swiadczy tylko to Twojej kulturze i ograniczeniu. Nie sądz wszystkich według swojej miarki, bo mozesz sie na tym kiedyś sromotnie przejechac.
    Pozdrawiam.

Neo2
    Guest

Co wy chcecie od Pepre, po częsci on ma racje. W pewnym sensie obrazil rowniez mnie bo dla niego jestem gowniazem(zapewne), ale jak widze moich rowiesnikow na tym forum to ich poziom często jest tak zenujący, ze sam bym ich zjechał. Ja nie odczuwam lekcewazenia z jego postow moze dlatego ze malo ich czytam. Aha ja wole siedziec na dworzu, w parku, czy gdzies tam ale naprzyklad dzisiaj jest taka pogoda ze nawet okna mam zamkniete w pokoju. Wiec wole posiedziec na forum niz wegetowac przed TV.

msk
    Guest

Przekazmy sobie wszyscy znak pokoju i skonczmy siac ferment, albowiem zaprawde powiadam Wam, nie znacie dnia ani godziny, kiedy Reka Boska w szate administratora przyodziana ukarze nas srogo, acz sprawiedliwie, za nasze grzechy i winy...

...jednakowoz, calkowicie nieofensywnie i personalnie chcialbym jeszcze dodac, iz osobiscie dla mnie kazdy maloletni administrator jest na wstepie spalony w mysl znanego przyslowia "Kto szuka waznosci- juz ja stracil"

pepre
    Guest

dla mnie wieksza obelgą jest popapraniec, idiota niz antysemita... bo sprawa antysemityzmu jest względna, dla jednych jest to bardziej obraźliwe, dla innych mniej... to tak jakby kogos nazwac komuchem albo kapitalistą... sprawa pogladów.

KORSAKOW
    Guest

oczywiście że to oblega, antysemita - to prymityw, człowiek uważający że kolor skóry człowieka determinuje jego zachowanie, itp...

KORSAKOW
    Guest

szczerze mówiąc wydaje mi się czasem że polacy to bardzo skrzywdzony naród, coś im upadło na głowy... no cóż ale tak to jest kiedy nie zna się histori swojego państwa

otóż drogi antysyjonsito, polska od czasów mieszkowskich była tyglem narodowościowym, w skład tego narodu wchodzili niemcy, żydzi, cyganie, ukraińcy, białorusini, tatarzy, wołochowie... dopiero 20 wiek pozbawił nas tej wspaniałej mieszanki, i spłycił nas do tej namiastki którą jesteśmy teraz

a kiedy piszesz że jesteś uprzedzony do żydów, to ja się ironicznie uśmiecham pod nosem i zastanawiam ile w tobie jest krwi, niemieckiej, żydowskiej, cygańskiej itp...

może jak ty się nad tym zastanowisz to pozbędziesz się uprzedzenia? ;-)

Uprawnienia umieszczania postów