Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: sposób na porzadek...

pepre
    Guest

sposób na porzadek...

kurcze juz od jakiegos czasu zastanawiam sie co by tu zrobic zeby byl w koncu porzadek, zeby nie pojawial sie co drugi dzien post typu "oszust", zeby nie było nonstop sporów i awantur... i dzis zastosowalem metode - skasowalem posty które byly tzw OFFTOPIC... i może wlasnie na tej zasadzie kasowac wszystkie posty wraz z odpowiedziami do nich ktore sa offtopicami?:> bo tak naprawde to wszelkie kłotnie są OT w danym wątku

co wy na to?:>

Double
    Guest

Re: sposób na porzadek...

a na czym polega offtopic? rozmowy ktore odbiegaja od glownego tematu?
    w sumie to mozna by sie nad tym klocic...mysle ze powinno sie je kasowac dopiero wtedy, gdy takie offtopiki sa "negatywne"...chymmm...

pepre
    Guest

no tak double, o to mi chodzilo. (nie mam na mysli np. ktos zamieszcza fotke legwana w terrarium, by sie legiem pochwalic, i ktos zadaje pyt czym własciciel lega zrobił tło) nie o tego typu offtopici mi chodzi tylko własnie jakies albo negatywy, albo cos jest zupełnie nie zwiazane z tematem...

noelka
    Guest

heh. mysle ze bedzie to dosc trudne. rozpoznanie co jest zwiazane z tematem, co jest wazne dla kogos a co nie.. chyba sprawdzi sie to tylko przy maksymalnych przegieciah palek np. przy poscie o podlozu pytac sie o droge do zoo - glupi przyklad ale lepszegoi nie znalazlam. mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi.. tak jak napisala duble. dopiero wtedy jak zaczyna sie klotnia.. tylko ze wtedy tez zanim to ktos zauwazy zdazy sie polowa forumowiczow ze soba pogryzc, pozabijac i poobrazac na smierc i zycie.. musi to byc sprawne i szybkie zeby zdalo egzamin a wydaje mi sie ze jest to niemozliwe.

Predator
    Guest

Zaraz sie pojawią tematy o mafii terrarystycznej, która usuwa niewygodne posty :P:P
    A tak wogóle to mi sie pomysł podoba. I jestem za usuwaniem offtopiców które odbiegają od tematu a nie są negatywne (tak jak podała noelka - temat o legwanie, pytanie o drogę do zoo, hehe). Nie mówiąc juz o usuwaniu postów z działu sprzedam (komentowanie cen, umawianie się na forum a nie na prv, pytania o cene, targowanie się).

PMajdan
    Guest

Nie ma tu co dodawac. Fakt: kazdy odbiera danego posta inaczej. To nie przejdzie. Ale usowanie postow "niezgodnych z TEMATEM" spoko. Duzo sie rozwija dyskusji na tematy diametralnie odmienne z tematami.

... zycze Ci pepre tylko tego, zebys za pare dni nie musial usowac TEGO posta

rastafaq
    Guest

mi sie wydaje ze na forum sprzedam powinny byc usuwane komentarze odnosnie cen, ja rozumiem ze komus moze nie pasowac, ale jak sie przechodzi kolo samochodu z kartka na sprzedaz i widnieje cen 12 000 to nikt markerem nie dopisuje "widzialem taki sam za 10 000" bo i kogo to interesuje...

Hajdi
    Guest

moze i pomoze,ale czasami naprawde fajnie sie czyta offtopici.maja jakas dawke humoru.to forum sie wyroznia bo jak ktos sypnie zarcikiem to nie kasuja tego jak na innych forach.
    a mnie sie takie cos wlasnie podoba

rastafaq
    Guest

No mnie też, życie bez offtopiców bylo by nudne

MareQ
    Guest

pepre, a nie uważasz że usuwając te posty nie do końca (nazwijmy to) związane z tematem sprawi, że na forum będzie poprostu nudno? Czasami wywiązują sie naprawde ciekawe dyskusje, które tak naprawde z tematem postu mają tyle wspólnego co kubuś puchatek ze shrekiem :P Myśle, że po wprowadzeniu w życie tego pomysłu 'ruch' na forum znacznie spadnie, a jedynymi działami, w których będzie sie cokolwiek działo będzą 'sprzedam, kupie, zamienie, oddam, na każdy temat, zdjęcia zwierząt' a do reszty podupadnie wszystko. Oczywiście nie musi tak być, ale zawsze trzeba zakładać najgorszą wersje przy wdrażaniu czegoś w życie.

A tak poza tym, to myśle że usuwaniu tych 'offtopicków' towarzyszyłaby masa bulwersów ludzi, którzy szczępili by sie, że ich post został niesłusznie usunięty bo wcale nie odbiegał bardzo od tematu, że w jakiś sposob do niego nawiązywał.

Wiesz, naprawde ciesze sie, że jednak adminom nie jest to wszystko jedno i starasz sie zrobić coś w kierunku poprawienia atmosfery na forum - Dzięki.

Moja propozycja jest taka:
    jest nas tutaj spora grupa. Napewno nie jednemu zależy na tym żeby to forum jakoś w miare normalnie funkcjonowało. Może zrobimy tak, że kto ma jakiś ciekawy pomysł wyśle go do Ciebie na maila. Ty sobie to przeczytasz i najciekawsze propozycje zamieścisz na forum a tutaj ogół zdecyduje co jest najlepsze.

Uprawnienia umieszczania postów