Hmm. Pomysł z jednej strony dobry, z drugiej nie wiem jak to wygląda prawnie. Nie wiem na ile serwis mógłby w razie stwierdzenia oszustwa podac komukolwiek czyjeś dane osobowe. Obowiązuje w polsce ustawa o ochronie danych osobowych. Istnieje też możliwość, że niektórzy "naciągacze" twierdziliby, że doszedł do nich martwy okaz lub ktoś czegoś nie wysłał i co wtedy??? Allegro jako duza firma może bawić się w tego typu praktyki, bo z zarobionych pieniążków mogą opłacić radcę prawnego, który jakoś ma to wszytko pod kontrolą. Niestety myslę, że ten pomysł to niewypał Choć sama idea spoko. Tylko z rozwiązaniem tego mogłoby się narobić kłopotów. Metodą weryfikacji mogłyby być też przyznawane punkty jak na w/w allegro, ale jak chyba wszyscy wiemy też ludzie i to nawet Ci ze stronki wypisywali sobie nawzajem pozytywne komentarze Nie mówiąc o tym, że niewyobrażam sobie aby ktoś z seriwsu był w stanie zapanować nad gwiazdkami itp.
Swoją drogą wydaje mi się, że juz jakiś czas giełda istnieje i wiekszość "prawdziwych sprzedawców" wyrobiła sobie jakąś renomę, która powinna przynosić teraz profity w postaci sprzedanych zwierząt.
Nie wiem czy da się uniknąć oszustów na forum, jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi do głowy to pytać pytać i jeszce raz pytać- ludzi o danego sprzedawce. Co do większości ze sprzedających, każdy z nas ma jakieś wyrobione zdanie. Ja zaufałbym tylko kilku osobom z forum. Od reszty nie kupiłbym kota w worku więc odebrałbym zwierzaka osobiście - koszta się zwiększają, ale jak mówi stare przysłowie - "skąpy dwa razy traci " Pozdrawiam i mam nadzieję, że wpadną wam jakieś pomysły do głów.