-
Pytanie do moderatorow
witam
Chcialbym poruszyc pewna irytujaca mnie kwestie.Ostatnio na forum sprzedam zamiescilem ogloszenie o sprzedazy jadowitych wezy ( oczywiscie zgodnie z regulaminem poniewaz weze mialy usuniete gruczoly jadowe a ja posiadalem certyfikaty wyjadowienia). Ogloszenie zostalo usuniete i pouczono mnie zebym nastepnym razem zamiescil informacje o posiadaniu certyfikatow i najlepiej szczegoly omawial na privie.
Umiescilem nastepne ogloszenie ktore zostalo usuniete przez moderatora Nooka, ktory zagrozil mi banem w wypadku powtorzenia sie ogloszenia.Po dlugiej dyskusji mailowej Nook oswiadczyl ze moze i one sa wyjadowione ale on tego nie bedzie sprawdzal.dzis umiescilem wiec ogloszenie nastepujacej tresci:
Sprzedam dwa interesujace weze, szczegoly na maila.Ogloszenie to zostalo przed chwila usuniete.Prosze o wyjasnienie.Mam nadzieje ze jest jakis sensowny powod usuniecia i bardzo chcialbym go poznac.Pozdrawiam
-
Re: Pytanie do moderatorow
A nie moglbys np. w ogloszeniu jako zalacznik zamiascic skan certyfikatu? Moze to by rozwiazalo problem.
-
wiem ale nie o to chodzi.Po pierwsze nie mam skanera, a po drugie usunieto mi dzis posta w ktorym nie bylo ani slowka o jadusach.Pozdrawiam
-
Pewnie dlatego, że Twój post nie zawierał żadnej konkretnej informacji o wężu. To tak jak byś napisał - "Sprzedam auto"...
-
Słusznie prawi ZYGi. Podejrzewam, że właśnie z tego powodu nook lub ktoś inny wykopał Twojego posta. A co do skanu, to uważam, że to Twój problem jak i gdzie zrobisz skany. I jest to chyba jedyna możliwość byś zamieścił na forum informację i sprzedaży jadowitych węży, choć jak dla mnie usuwanie gruczołów jadowych jest nieetyczne i z tego też względu, ja taki post gdybym był moderatorem na "dziale sprzedam" usunałbym także :/ Wyrwij sobie kilka zębów albo podetnij uszy.
-
Inneczasy, ktos (nie powiem kto
mial kiedys jadusa w domu bez gruczolow, waz sobie spokojnie zyje (od braku gruczolow nie umiera), bo przeciez nie ma zebow jadowych wycietych. Podawano mu gryzonie ukaszone przez innego jadusa i jadl bez problemow.
-
dokladnie tak.
A poza tym to zmiana tematu nie?
-
Wiem, że wąż nie umrze, tylko po co trzymać jadowitego węża pozbawionego jadu???? Może ktoś mi to wyjaśni. Bo nierozumiem dlaczego ktoś by mieć zwierzaka usuwa mu cokolwiek, jak chce trzymać jadusy, niech załatwi sobie potrzebne zezwolenia. To tak jakby trzymać Pitbulla bez zębów zeby nie zrobił krzywdy
Dla mnie to żałosne i niechciałem zmieniać tematu tylko wyrazić swoją opinię na ten temat. Jak zwykle pozdrawiam InneCzasiorki
Uprawnienia umieszczania postów