nie nie, w żaden sposób ten pomysł mi sie nie podoba. Za dużo warunków do spełnienia, za dużo działów... Jeżeli ktoś hoduje np tylko węże zbożowe i jest wszechwiedzący w tej dziedzinie to nie oznacza że np na cenchriach bedzie sie znał równie dobrze. Dlatego musielibyśmy dokonać podziału w tych kategoriach co by było zbyt uciążliwe, nie mówiąc że nie realne.
Jeżeli chodzi o porady co do zwierzaków to najprostrzym rozwiązaniem jest popatrzenie do profilu co kto hoduje i jak długo. Siłą rzeczy dana osoba musi wiedzieć sporo o swoim podopiecznym.
Co do budowy terra.
Osobiście jakbym budował terrarium z OSB to o porade zwrociłbym sie do towarzysza wezyki chociaż wiem, że świeży użytkownik nie może mieć o tym pojęcia do kogo sie zwrocić. Ale tak samo można by sie czepiać tego u kogo kupić zwierzaka a u kogo nie. Świeżak tez nie bardzo bedzie wiedział kto jest godny zaufania a kto nie. I takie przykłady można mnożyć.
Jak dla mnie dobrze jest jak jest. Żadne faworyzowanie 'doświadczonych' nie wchodzi w gre. Jedynie dobrym pomysłem wydaje mi sie oznaczenie doktorów czy studentów z danej dziedziny np przez kolor nicka albo coś w tym stylu. Natomiast samych pasjonatów terrarystyki, dla których jest to hobby (tak jak np ja) powinno sie traktować na równi ze wszystkimi.