Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Wyjaśnienie co do podpisów.

Baku
    Guest

Re: Wyjaśnienie co do podpisów.

a nie mozna wprowadzić ograniczenia ??!!

np obrazek w podpisie max 80*50 pixeli ?? - taki nikomu nie będzie przeszkadzał

rozumie ze duze obrazki przeszkadzają i w tej kwestii popieram ale mały kulturalny obrazek nikomu nie przeszkadza ..

profil ma to do siebie ze tam mało osub zagląda , a i mozliwości wypeniania są bardzo ograniczone

Zibi
    Guest

"Jeśli już się wdajemy w szczegóły, to przegladarki mają coś takiego jak cache dzięki czemu raz pobrane obrazki zostają zapisane na dysku i nie ma konieczności ponownego ich pobierania. "

Opera pokazuje co zapisala, podczas wyswietlania strony. Looknij, ze nie wszystko Nawet jesli, to GPRS ciagnie kasy, az szkoda, wiec nawet jednorazowe sciagniecie obrazka jest kosztowne :P

Nook
    Guest

ja jestem za brakiem obrazków, ostatnio jakiś koleś sobie umieścił w sygnaaturce bannerka o wadze 150KB;]

Jojek
    Guest

Nie ma takiej potrzeby. Temu forum towarzyszy hasło "praktyczny minimalizm" Fora przegięte w drugą stronę są bardzo nieczytelne i charakteryzują się przerostem formy nad treścią.

Mefisto
    Guest

Zibi, admini nie mogą brać na siebie odpowiedzialności za nieprawidłowo działające przeglądarki.

Mefisto
    Guest

Poza tym GPRSowcy i modemowcy mogą sobie zainstalować Firefoxa, którego można tak skonfigurować, zeby nie pobierał obrazków spoza macierzystego serwera.

werni
    Guest

Nie mam nic ciekawszego do roboty tylko codzienne czytanie regulaminu czy przypadkiem coś się nie zmieniło.. Najłatwiej wywalić hurtem wszystko nawet bez wcześniejszego powiadomienia.. Poza tym jak już się czepiamy zasad formalnych, to poproszę o zmianę treści w edycji profilu:

"Twój podpis na forum np. "Pozdrawiam Tomek", max 5 wierszy
    Zabrania się umieszczania linków do stron (linki są w profilach), oraz umieszczania spisu swoich zwierząt (też znajdują się w profilu)"

.. nie widzę tu ani słowa o malutkim obrazku. Czemu więc jeszcze nie poleciały także podpisy osób umieszczających w nich linki do różnych stron?

Większość nicków na forum kojarzy się również z podpisami, które odpowiednio spersonalizowane nikomu nie szkodziły.

Takie akcje uważam za złośliwość i szukanie dziury w całym.

(tym razem bez podpisu)

Zibi
    Guest

"Zibi, admini nie mogą brać na siebie odpowiedzialności za nieprawidłowo działające przeglądarki. "
    No wiem Dzieki Operze mozemy sie dowiedziec co zapisuje sie na dysku (to samo sie zapisuje przy IE, ale wtedy nie wiemy).

Baku
    Guest

ale nie mówimy o przeginaniu a o zrównowazeniu i wypośrodkowaniu ...

dopuście obrazki o nawet bardzo małym rozmiaze ale nie likwidujcie wszystkiego

..

poprostu - taka ugoda ... wy wyznaczcie limit ale nie zabraniajcie całkowicie i kazdy będzie happy ...

mówie .. mały obrazek max 80*50 pix i max 40 kb ... - to moja propozycjale jak chcecie dajcie mniej ,,, ps : zrubcie ankiete - niech uzytkownicy zdecyduja czy są za czy przeciw ...

stopa
    Guest

Moze i ja doloze swoje 3 grosze...

Po 1 argumentacja, ze obrazki sa za duze i forum sie "gorzej" czyta, to tak jak w moim przypadku i pewnie w paru innych....czyli zamienienie mojego skromnego gifa na pkt regulaminu.....to tyle samo miejsca....a wg mnie to jeszcze gorsze niz owy obrazek...

Po 2 jak juz ktos wczesniej wspomnial jestesmy wzrokowcami, wiekszosc, i ja np jak ktos pisze jakies info o wiele latwiej jest mi go zidentyfikowac...powiedzmy, ze to jest mniej wazne...ale...

Wlasnie po 3 i wg mnie NAJWAZNIEJSZE(!!!), czemu na forum sa rowni i rowniejsi?!
    Nie chce wymieniac ksywek, zeby nie bylo niepotrzebnych fermentow....ale jak dla mnie to jest sytuacja CHORA...jeden punkt jest egzekwowany,a drugi nie....czemu czepiacie sie WYBIURCZO??

Mam nadzieje, ze odpowie mi na mojego posta osoba, ktora skasowala mi moja graficzke(12kb)

Pozdrawiam!
    stopa

Uprawnienia umieszczania postów