Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: Moderatorzy

Mieszany widok

ziu
    Guest

Re: Moderatorzy

a ja wam powiem ze pajeczaki maja bardzo wiele postow dziennie i jest najwiekszy ruch, takze trzeba dzialac szybko, nie zawsze moderator jest mily. Bo niestety przy niektorych postach nie da sie byc milym.

banita zostal wywalony moim zdaniem dlatego ze jechal Nookowi nie pamietam w jakim poscie, a hamstwo na forum jest tepione szybciutko.

peter_frosta: pokaz posta w ktorym ktorys z nas sie odnosi pozycja??

Zreszta moderatorzy nie sa od lubienia ich. Tylko od porzadku.

Pozdrawiam.

Atrax Robustus
    Guest

Zawsze mozna przeciez urzadzic jakas publiczna ankiete
    Jezeli wszyscy uznaja, ze moderatorzy sa "fe", bo sa za surowi, to... (w sumie to by tylko na ich korzysc swiadczylo) zawsze mozna ich wymienic, na ludzi bardziej kompetentnych, ktorzy przymkna oko na niejedzace kedziorki i pajaki zdychajace na "plecach". Wystarczy jakis lancuszek mailowy do Nooka ze skargami i moze to poskutkuje. Poki co, chyba takich lancuszkow nie bylo, skoro jeszcze tu jestem ... ale jak beda, to sie nie obraze.
    Mimo wszystko uwazam, ze demokracja w wypadku jakiegokolwiek forum dyskusyjnego bylaby z lekka systemem naciaganym, bo to, ze "lud chce", to nie znaczy, ze to jest dla ludu dobre ... przynajmniej w wypadku tzw. "poczONtkujOncych".

Zreszta "niech sie dzieje wola nieba" Ja wiem, co mam robic i co jest w moich obowiazkach. Inni moderatorzy pewnie tez.
    Nie ma ludzi niezastapionych, wiec poki co, robie swoje.

Pozdrawiam

chrzanu
    Guest

ohoho, ty to zawsze masz atrax jakiś pomysł.
    robienie jakiś ankiet czy łancuszków do NOOKa rzczej nie jest dobre, zresztąjak mówiłem, to raczej użytkownicy sami się kłócą, a że moderatorzy usuwają posty "mó j kędzior nie je 2 dni i siedzi w norce" to bardzo dobrze, bo takich tematów było już ze 120 i wystarczy poszukac, na forum jest zadużo osób "wygodnym" bo po co szukać jak mozna zapytac i mi ktoś odpowie. Czasem mnie tez ludzie denerwują jak piszą takie posty. Jak dla mnie to jeszcze żadne moderator mnie nie zawiódł, ie zdenerwował, i jest ok.
    W oógle ostatnim czasy to forum zbzikowało, kazdy post to kłótnie, wyzwiska, zamiast pisać w"Serwis terrarium.com.pl" jakieś pomysło co do strony, to są same skargi, kablowanie, docinanie, prosby o banowanie ludzi itd. co to jest ?

Peter_frosta
    Guest

Ale niekażdy moderator zna się na tym co powinien robić niektórzy poprosu udowadniają kasując czyjeś posty że mają gdzieś ludzi którzy przy określonym dziale niemają napisane modorator:xxx. Ale to nieoto chodz. Chodzi o to abyście w niektórych sprawach nieprzymykali oka a przy nastęnych wywlali posa i kurczowo się trzymali zasad. Traktujcie wszystkie posty jednakowo. Właśnie to chciałem przekazać i oto mam żal do modow niektorych działów.

Peter_frosta
    Guest

Spycjalinbie do Ziu nowego moderatora pajęczakow- Jak mam ci pokjazać jakiegoś posta skoro wszystkie wyrzuciliście cooooooooo????. Jak mi powiesz jak mam to zrobić to chętnie ci pokaże. Ja na was nienajeżdzam tylko mówie co mi się nipodoba i co chciałbym aby się zmieniło a wy zrobicie jak będziecie chcieli w końcu to wy jesteście od tego.

Atrax Robustus
    Guest

Jesli chodzi o banowanie itd. to w sumie sie w to nie mieszam Jedyne, na co zwracam uwage, to kedziorkowcy
    Powiem obiektywnie, ze mimo, ze co chwile powstaja jakies nibyafery i ludzie sie ludziom do gardel rzucaja, to lubie to forum, bo staram wspominac te pozytywne chwile
    O dziwo nie razi mnie tez forum "Na kazdy temat". Ogolnie jest ciekawie i nie narzekam i nie pluje nikomu w twarz tylko dlatego, ze raz mi usunal moj watek (w ktorym chyba troche przesadzilem ))
    Widzisz chrzanu, Tobie nie przeszkadza to, co robie (pisze w swoim imieniu), ale jest jak widac troche osob, ktorym sie to nie podoba i ktore najchetniej by mnie widzialy zdegradowanego do normalnego usera, albo najlepiej zbanowanego
    Zakladam w tym momencie, ze post Peter_frosta'y jest kierowany tylko i wylacznie do mnie. Piszesz cos takiego: "Na forum pajęczaki obnosicie się pozycją i udowadniacie ludziom ich niższość zamiast zabrać się do czegoś pożytecznego"
    Moja odpowiedz bedzie pewnie niezgodna z regulaminem, ale za przeproszeniem: *mam w dupie pozycje*.
    Dodam jeszcze, ze jezeli ludzie twierdza, ze przeze mnie forum cierpi i jest "zwiesniaczone"... i podadza na to odpowiednie argumenty, to admin z czystym sumieniem moze mi usunac moda, a na forum zostane jako normal user i bynajmniej nie zrezygnuje z pisania na nim .

Serdecznie pozdrawiam wszystkich (i tych "za" i tych "przeciw")

Atrax Robustus
    Guest

Ja osobiscie uwazam, ze kurczowe trzymanie sie zasad i regulaminu zabiloby forum pajeczaki.
    Wlasciwie w co 3 poscie jest cos, do czego mozna by sie doczepic.
    Co jakis czas zostawia sie niektore "powtarzajace sie" posty, jednakze kolejne posty o takiej tematyce wyrzuca sie. I chyba tylko dlatego, dla przykladu ten post:
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=58097&t=58097
    nie zostal usuniety od razu po jego zauwazeniu .

Tu sie nie da traktowac wszystkich postow jednakowo. Mimo, ze sa tematy, ktore sa kasowane lub zamykane od razu (szczegolnie glodowki).

Przeznaczenie forum "pajeczaki" jest takie, aby kazdy mogl dowiedziec sie czegos sensownego o pajakach.
    Gdybym jednak trzymal sie tego, to prawdopodobnie wszystkie "dyskusje nie na temat" bylyby wywalane, a taki off topic zdarza sie w praktycznie kazdym watku .

.gekko
    Guest

Atrax , Peter_frosta zdaje się napisał niżej o kogo chodzi . Jednak nie o ciebie a o nowego moda . Jego jeden post mi utkwił w głowie to "gdybyś był zaawansowany to byś wiedział" .... być może to nie on napisał a ktoś o podobnym nicku ale raczej On.

Atrax Robustus
    Guest

Calkiem mozliwe, ale jako ze pierwszy post byl napisany w drugiej osobie liczby mnogiej, to wolalem uznac, ze jest on tez skierowany do mnie

I podtrzymuje swoje zdanie. Naprawde nie upadlem jeszcze tak nisko, zeby rajcowalo mnie stanowisko moda tylko dlatego, ze "mam jakas tam wladze".
    I jezeli ludzie dadza naprawde mocne argumenty na to, ze sie nie nadaje do porzadkowania, to sam sie usune Nie zamierzam odwalac chaltury i byc z nia kojarzony.
    Moderowanie nie przynosi zadnych zyskow, a co najwyzej duzo roboty i przywiazanie do forum, ktore trzeba sprawdzac codziennie.
    Nie wiem, gdzie ludzie widza ten prestiz....

Tak czy owak, nie narzekam i jest mi dobrze

chrzanu
    Guest

oj peter_frosta, mówisz że przez moderatowró są kłtotnie i sprzeczki, ja sobie sobie spokojnie czytam atraxa, meg11 i cisza, a zoabcz na piprka i saurusa, oni sie kłócą i to przez takich jak oni są kłótnie.
    atrax dobrze mówisz - a pomyślał ktoś ile roboty maja moderatorzy - ile muszą czytac, usuwac, pilnować ?? a co z tego mają ?? nic oprócz tytułu.
    a teraz ide spać bo jutro do tej posranej szkoły trzeba wstać.

Uprawnienia umieszczania postów