-
Re: do inneczasy
Rozumiem że to i o mie
Ja forum "węże" przelatuję wielokrotnie w ciągu dnia, może jakbyś też to robił to uzasadnienie zamknięcia bądź wywalenia niektórych postów byłoby jasne. To forum ma służyć konkretnemu celowi i tyle. Przy okazji: tą "władzę" sprawujemy, bo nas o to poproszono, widać ktoś miał cel prosząc te a nie inne osoby. Władza przychodzi i odchodzi, podobnie jak śmieci na forum. A więc dopóki mam taką możliwość będę te pierdoły kasował, niezależnie od humorków i wściekłości postopiszców. Najchętniej kasowałbym conajmniej 5 razy więcej postów doprowadzając do sytuacji gdy zostaną tam TYLKO I WYŁĄCZNIE poważne posty na konkretne tematy związane z wężami........ale to za trochę. Na razie mam wrażenie, że osoób zainteresowanych terrarystyką i wężami na forum "węże" jest może 5%, reszta przychodzi sobie pogadać i spędzić czas. No więc informuję, że gadać sobie będą gdzie indziej.
-
-
Mordd - terrarystyka potrzebuje takich ludzi 
-
Bardzo zabawne
Zdaje się, że to nie jedyne forum gdzie odbywają się takie czystki?....
-
Ok. Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że nie masz czasu na przegladanie wszystkich postów. Tak na marginesie, uważam, że akurat tytuł posta powinien byc dowolny - bardziej restrykcyjnie należałoby podchodzić do treści (wydaje mi się ze zasady odnośnie tresci sa jasne i rozsądne).
Co do tytułu natomiast jest to kwestia ryzyka, na które decyduje się osoba wystawiająca ogłoszenie, czasem niebanalne tytuły bardziej zwracają uwagę na post i wiecej osób zagląda do środka. Moim zdaniem nalezałoby wywalić ten punkt regulaminu.
-
Oczywiscie Mordd, ten proceder jest na szczescie stosowany 
-
mordd - skoro denerwują Cię te "bezsensowne" posty na forum węże, to czemu modzi nie zrobili jeszcze tyle razy wspomnianego FAQ o wężach? pajęczaki swoje mają, niektóre inne też. ile by to uprościło ludzim zadanie. wtedy uzasadnione byłoby kasowanie tych postów, które teraz kasujesz. ja akurat nie mam pretensji
, ale staję w obronie nowych właścicieli węży :P.
pozdrawiam 
-
Bo do gadania o FAQ są tłumy a do roboty mało kto się rwie. Kilka osób zapowiedziało pomoc i może coś z tego wyjdzie. A mod jak nazwa wskazuje jest od moderowania a nie pisania FAQ. Zamiast FAQ są setki odpowiedzi na forum i opisy - jeśli komuś nie chce się zajrzeć nawet do opisów nie zajrzy i do FAQ. Właściciele nowych węży? Tym postów nie kasuję.....
-
modzi jak dobrze zauważyłeś są od moderowania całej strony serwisu a nie tylko forum. a z tego co zauważyłem to to co robicie nie jest moderowaniem, ale sprzątaniem forum (bez obrazy
) jak nie modzi, to kto ma napisać FAQ? zawsze mozna założyć pozatym na forum wątek, żeby ktoś pomógł
. pozdrawiam!
-
Pisać FAQ mają fachowcy, znający się na temacie. Nie wyobrażam sobie aby 3 osoby, nawet o skrajnie zróżnicowanych zainteresowaniach zrobiły dobrze FAQ o wężach w ogóle (dobrze to znaczy też twórczo a nie klepiąc wiedzę z literatury). Dobre FAQ to robota dla kilku osób. Moderatorzy są od moderowania tego, przy czym widnieje ich nick - widzisz je wszędzie? Czy tylko na forum? Masz odpowiedź.
Uprawnienia umieszczania postów