-
Re: wiecej opisow gatunkow!!!!!!!!!!!!!!!!
działejmy tylko niech ktoś powie zrobil liste jakie opisy zrobic
-
zeby zrobic opis jakiegos gatunku, trzeba miec nie tylko wiedze zdobyta z zewnatrz ale rowniez wlasne doswiadczenia. Wiec nie mow zeby dano ci liste jakie opisy masz zrobic bo nie majac doswiadczenia z tymi gatunkami, ktore beda wymienione, zrobisz g**** a nie opis.
-
ale niektóre z własnego wszystko ja nic z ksiąrzek niemam
-
Ja mam bardzo dużo opisów z książek, no oczywiście ptaszników. Niech tylko moderator jakis powie ze chce go zamiescic to mu od razu przesle.
-
żeby napisać opis trzeba po pierwsze posiadać dany gatunek gdzieś tak przynajmniej rok, po drugie mieć spore zaplecze w literaturze, po trzecie najlepiej rozmnożyć dany gatunek.
Opis ze wszystkimi wymaganymi podpunktami i napisany poprawnie gramatycznie najpierw trzeba przesłać Nookowi, poczekać dwa tysiące lat aż on go przeczyta, potem opis leci np do pana Borkowskiego w celu sprawdzenia ewentualnych błędów, dodania tego i owego.
Napisałam opis scynków z rodzaju mabuya (plus 4 "podopisy" poszczególnych gatunków tych jaszczurek) i czekam na odzew od Nooka drugi tydzień. więc jak widać jest to bardzo skomplikowany i zmudny proces...
-
sluchajcie nie koniecznie musza byc to skomplikowane opisy gatunkow ale chociaz by takie ktore sa zamieszczone na terrarystyka.com.pl podstawy hodowli danego gatunku jesli np. chodzi o ptaszniki to sila jadu, wielkosc, agresywnosc i to nawet wystarczy przy wyboze pajaka bo sa nie kturzy jak np. ja zawsze wybieram gatunki o slabym jadzie reszta to nie jest tak istotna dla mnie i mysle ze nie jedna osoba jest taka jak ja bo wiadomo przeciez ze karzdy gatunek ptasznika hodowany jest bardzo podobnie. moze jakis kochany,mily,inteligetny,wzorowy medator zrobi z nasza pomoca chociaz by krotkie opisy gatunkow przeciez jest tyle juz popularnych chociaz by pajakow ktorych nie ma na liscie np. Nhandu sami wiecie ze jest juz bardzo popularny w srod hodowcow i zaloze sie ze podobnie jest u hodowli innych zwierzat terrarystycznych.
-
no wiesz jak juz pisałem to nie problem tkwi w napisaniu lecz w rękach administracji.
Zrobiłem opis i nook powiedziałze ma zamało tekstu, wiec opis poprawiłem i wszystko było OK. wysłałem poprawiony opis, i czekałem az nook go odbierze, nie odbierał go chyba tydzień bo jak to pisał nie chce mu sie, ja juz po tygodniu odebrałmeil to cos mu tam nie pasowało, cos mu źle, cos tam cos tam i po co mu w ogóle opis. niedość że sami robimy opisy, to admin robi nam jeszcze łaske e je umieszcze. sam powienien zadbac o opisy i sam je robic jakto robia autorzy innych stron.
-
Zgadzam sie z frytą powinno byc wiecej gatunków. Sam mam wiele robaków i chetnie bym o nich poczytał.
-
kacper2005 znam go ale to zabawny chlopak (patrz profil)
-
do double to tak grosse posiadam od 4 lat i rozmnorzyłem blatica dubia od 3 lat i rozmnorzyłem blaberus cranifer posiadam i rozmnorzyłem moge napisać opisy
Uprawnienia umieszczania postów