-
Wyszukiwarka & Silnik forum... krytyka leszcza ;)
Witam.
Jestem tu nowym uzytkownikiem, terrarystyką zajmuje się raptem od miesiąca
Mam nadzieje że nie zrozumiecie mnie źle.. Przyszedł jakiś leszcz, i już się mądrzy
Tak nie jest, po prostu chciałbym się podzielić problemami które zauważa nowy członek forum 
1. Pierwszym i poważnym problemem jest wyszukiwarka. Sprawia ona sporo problemów dla nowego użytkownika (przynajmniej dla mnie sprawiała
) Przy tak dużej ilości postów moim zdaniem (koniecznie) powinna ona zawierać funkcję wyświetlania wyników jako listy tematów, co znacznie ułatwiłoby wyszukiwanie bardziej ogólnych informacji. Ogólnie wyszukiwarka ma dość mało opcji, na dodatek jest raczej mało czytelna. Wszystko to zniechęca do wyszukiwania informacji, co też powoduje zakładanie ciągle takich samych tematów
Moim zdaniem przydała by się jej porządna przebudowa
Wiem że był już topic o tym, ale został raczej bez jakiejś większej odpowiedzi. Imho bardzo dobry pomysł.. Klik
2. Sposób wyświetlania wypowiedzi. To mnie osobiście strasznie denerwuje
Chodzi konkretnie o braku opcji rozwinięcia(?) listy - pokazania wszystkich postów, tak aby nie trzeba było czekać na załadowanie całej strony tylko po to aby przeczytać wiadomość typu "ok, dzięki" i innych mało ważnych wypowiedzi typu spam
Na wszystkich bardziej rozwiniętych forach takie wyświetlanie jest standardem, albo chociaż opcją, na tym forum tego zdecydowanie brakuje.
3. Wygląd podstrony "spis działów" - jest mało czytelny. Przychodzę tu dość często, ale ciągle aby znaleść forum "zdjęcia", albo "pajęczaki" muszę chwilę szukać. Zdecydowanie pomogło by tu wyraźniejsze zaznaczenie przegródek "Zwierzęta terraryjne", "Giełda terrarystyczna" itd... Czarny od granatowego nie różni sie zbyt wiele 
Tyle ode mnie, mam nadzieje że te sugestie zostaną wysłuchane i wpłyną pozytywnie komfort pracy z forum
Wiem że do tego wszystkiego można się prędzej czy później przyzwyczaić, ale nie o to chodzi.
Wszystkie sugestie są oczywiście tylko moją osobistą opinią i nie każdy musi się z nimi zgadzać
Wszelka konstruktywna dyskusja mile widziana 
Pozdrawiam.
Daniel Dudek.
-
Re: Wyszukiwarka & Silnik forum... krytyka leszcza ;)
W pierwszym to sie nawet troche zgodze z toba...
Lecz w drugim nie wiem oco ci chodzi :/ wydaje mi sie ze chodzi Ci o typ wyswietlania "drzewko"? Bo jeżeli tak to jest taka mozliwośc jak "wyświetl płasko":]
A co do trzeciego to nie mam zastrzeżen według mnie wszystko jest wporządku:]
-
Co do drugiego faktycznie jest
Thx, wcześniej tego nie widziałem 
Pozdr.
-
To forum jest jednym z najbardziej prymitywnych jakie widzialem :] tez mi sie za bardzo nie podoba od strony technicznej ale zdazylem sie przyzwyczaic, raczej nei zapowiada sie na zmiane, a szkoda...
-
rastafaq napisał(a):
> raczej nei zapowiada sie na zmiane,
A właśnie... Dlaczego?
-
Dlaczego ??? Jest proste, banalne, ale przyjazne dla środowiska 
Pod względem technicznym to przeżytek, ale łatwo się w nim poruszać, większość z nas TerraLudków przywiązało się do tego forum i ja jestem bardziej za znalezieniem i poprawieniem błędów niż za zmianą samego skryptu forum.
-
Nie mam pojecia dlaczego, moze adminom sie nie chce, moze nie widza sensu, to pewnie wcale nie byloby takie proste, a skoro jest i dziala to zostawiaja w spokoju.
Uprawnienia umieszczania postów