Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Opisy Gatunków

Hysterocrates
    Guest

Opisy Gatunków

Mogli byście dodać kilka nowych opisów ptaszników np: H.Maculata, M.Robustum albo jakieś inne.

chrzanu
    Guest

Re: Opisy Gatunków

napisz je to napewno zostaną dodane
    oczywiście jezeli będą dobre :P

al_helix
    Guest

Zupełnie zgadzam się z kolegą, przydałyby sie nowe opisy. Jak narazie jest ich zdecydowanie za mało....

Nazar
    Guest

Hmm. Jeśli uważacie że jest za mało opisów może dobrym rozwiązaniem było by poszukanie informacji w internecie, przetłumaczenie i wysłanie do nooka. Jeśli opis będzie fajny to z pewnością zamieści go na stronie. Ważna sprawa!! Więcej robić, mniej gadać Forum jest wspólne dla wszystkich terrarystów, więc lepiej nie zwalać wszystkiego na adminów i moderatorów. POmagajmy sobie nawzajem

Dark Raptor
    Guest

Fakt. Choć wydaje mi się, a stosuję taką zasadę, że opisuje się tylko gatunki z którymi miało się do czynienia. Opisy i dane z internetu powinny być tylko wsparciem, często mogą być błędne.

W zasadzie chodzi tu o wiarygodność i dane z pierwszej ręki.

Nazar
    Guest

Oczywiscie dark, masz racje choc wydaje mi sie ze jesli mowimy o hodowli pajakow, to nie mysle zeby drobne nawet bledy w internecie mogly doprowadzic do pogorszenia sie zdrowia pajakow. BO dane typu wilgotnosc i temp. nie powinny byc bledne. Tak mi sie wydaje. a reszta... to ptaszniki wiec wszystko wiemy

Dark Raptor
    Guest

Fakt... zwłaszcza rodzaj Brachypelma :P

Co do głównego tematu, rozmawiałem ostatnio z Nookiem i jest bardzo zainteresowany tym, by powstało jak najwięcej opisów ptaszników (rzecz oczywista)... więc wszyscy chętni i zdolni... do roboty :-)

Ja biorę w obroty owady, ale zgodnie z zasadą wspomnianą wyżej. Piszę o tym co hodowałem. W tej chwili koncentruję się na "krajowcach". Choć coś z tropikalnych karaczanów też będzie.

Saurus
    Guest

Dark, czy mi sie wydaje czy opis Phaenopharos khaoyaiensis niedawno napisales? Jedyny jaki wczesniej widzialem byl na czeskiej stronie
    Moze napiszesz cos, o innych niz te ktore juz sa, gatunkach kruszczyc? Chetnie bym z tych opisow skorzystal, bo spodobaly mi sie bardzo te chrzaszcze, chcialbym powiekszyc hodowle

Dark Raptor
    Guest

Opisuję to co mam i co hodowałem (+ rozmnożyłem). Niedługo powinien pojawić się na serwisie opis hodowli chrząszczy z rodziny pływakowatych. Planuję jeszcze jakieś ciekawe krajowce i karaczany. Z kruszczyc mógłbym opisać Pachnoda aemula, ale w zasadzie niczym nie różniłby się od innych Pachnoda (najwyżej morfologią). Inne gatunki opiszę dopiero, jeśli oczywiście ktoś wcześniej ich nie opisze, jak je dorwę i dorobię się nowego pokolenia (czyli najwcześniej latem).

Saurus
    Guest

A masz mozliwosc zlapania gdzies u siebie np. Dytiscus marginalis? Jesli napisalbys opis to chetnie bym je sobie pohodowal
    Z krajowych- moze Trzyszcze piaskowe? Kiedys dales fotki, wielu sie spodobaly

Uprawnienia umieszczania postów