-
Chyba najwyższy czas na osobne forum...
Witam
Wiem, że propozycja ta pojawiała się już wcześniej, wiem również że takie operacje są dość niebezpieczne i czasem prowadzą do całkowitego lub częściowaego zamarcia niektórych działów (konkurencja lub dział szyszkowce).
Ale wydaje mi się również, że delikatne zmian w ramach zdrowego rozsądku mogą wspomóc klarowność działania forum i udogodnić użytkownikom korzystanie z niego.
Chodzi mi o wyekstraktowanie forum o brodaczach z ogólnego działu jaszczurki, propozycję swoją popieram tym, iż ostatnio brodacze robią naprawdę wielką furorę na rynku i coraz częściej są wybierane przez początkujących terrarystów jako pierwsze jaszczurki, również wiele osób obcujących już od jakiegoś czasu z terrarystyką z chęcią zakupuje te agamki.
Generalnie widać duży wzrost zainteresowania agamami brodatymi, a co za tym idzie o wiele łatwiej i taniej je zakupić i znacznie więcej osób doczekało się już własnego przychówku. Myślę że przez swoje naturalne atuty stają się obok legwanów zielonych najpopularniejszymi jaszczurkami.
Co myślicie o tym już nie nowym pomyśle??
pozdrawiam
Rewja
-
Re: Chyba najwyższy czas na osobne forum...
ja ogólnie nie jestem za rozdrabnianiem forum, ale skoro mamy legwana i lamparty, to myśle, że i brodacze byłyby na miejscu. Proponowałbym natomiast połązyć mięczaki, skorupiaki i wije w jedną całość, bo to 3 zamierające fora :/
-
nie polaczajcie ich bo nei maja ze soba nic wspolnego.
-
Napisze tylko tyle że popieram Twój pomysł. Mam nadzieje, że Ciebie ktoś posłucha. Ja już kiedyś (razem z Double) podsówałem takie pomysły (niejednokrotnie) ale niestety pozostawały bez echa, więc nie chce Cie martwić, ale nie spodziewaj sie zbyt wiele.
-
Ja też nie lubie rozdrabniania forów i dla mnie to i legwan i gekon mogą być razem
-
idea jest wporządku to bedzie jakies może nawet 2,5 tys postów, tylko trzeba to zrobic manualnie, jesli chodzi o przenosiny, narazie niech będzie jak jest ale bede mial to na względzie na pewno
-
Dzięki Noon.
Mam nadzieję, że ten pomysł wkrótce doczeka się realizacji...
pozdrawiam
Rewja
-
A ja bylbym za tym, aby z dzialu "gekon lamparci" zrobic dzial "Gekony".
-
i jeszzcze zroibć dzial Agamy i LEgwany :] bez rpzwedsay ale trzeba połączyć fora bo przynajmniej ruch będzie:]
-
tak! dział ogólny o gekonach byłby bardziej funkcjonalny.Nie byłaby to duza zmiana, a gekony to gekony i problemy z nimi są podobne bez wzgledu czy to lampart czy murowy
Uprawnienia umieszczania postów