Black Rider napisał: Moja wypowiedź była cytatem, który został skopiowany.

Doprawdy? Cała? A wydawać by się mogło, że po zacytowaniu Nazera dodałeś i swój kamyczek do dyskusji. Następnie ją zamknąłeś. Twoja wypowiedź :"Jest to tragedia, owszem ale pomiesznana z głupota ludzką." jest zaprezentowaniem własnego zdania, a nie bezstronnym stwierdzeniem faktów.

Black Rider napisał: To znaczy że nie mogę brać rozmowy w zadnych z tematów w dziale "NA każdy temat" ?
Ciekawe dlaczego, moderator tez jest użytkownikiem, wytłumacz mi dlaczego.

Moim zdaniem jesli decydujesz się być bezstronnym moderatorem rozdzielasz funkcje i np. udzielając się w jakims temacie - nie zamykasz go i nie moderujesz. Bo skad mozemy miec pewnosc, ze to nie dlatego, ze nie miales weny tworczej i nie wiedziales co napisac. Albo inaczej - skad mozemy miec pewnosc, ze dyskusja nie została zamknięta ze względu na Twój swiatopoglad? A pamietaj - tolerancja - ktora wiekszosc Polakow sie chlubi - zmusza do uznania, tego iż mogą istnieć inne światopoglądy niż nasz własny i wcale nie muszą być gorsze, a jedynie "inne".
Dlatego decyzja o połączeniu funkcji - moderatora i użytkownika - w jednym temacie (zaznaczam, że chodzi o poszczególne tematy ) prowadzi do nieciekawych sytuacji - takich jak ta tutaj...

Rozumiem, że zamknąłeś temat, bo wydał Ci się niesmaczny, spoko... Ale jakoś ja wolę, żeby mnie ktoś przekonał, że nie mam racji niż narzucał mi swoje zdanie z góry (piszę w odniesieniu ogólnym, bo akurat w dyskusji "wypadek w zoo" mieliśmy dosyć zbierzne). Wolę rozmowę niż władczy nakaz milczenia. I jakoś wyżej ją cenię.