Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Wolnosc słowa

Mieszany widok

robert.p.
    Guest

Wolnosc słowa

Widze ze co niektórzy moderatorzy przejmują sie swoją funkcją i zamykają nawet tematy w dziale "na kazdy temat"Jak sama nazwa wskazuje jest to miejsce gdzie mozna pisac wszystko,i jesli kogos personalnie sie nie obraża i nie uzywa wulgaryzmów powinno to byc dozwolone,Jesli mam ochote przedstawic swoje poglądy na kwestie polityki,religii ,i kazdej innej sprawy to to jest miejsce gdzie to sie robi,wiec wszelkie krępowanie wypowiedzi zamykaniem tematów jest nie na miejscu.Po to jest internet by promowac calkowitą wolnosc słowa i wypowiedzi,a krępowanie tego to totalitaryzm na forum
    Każdy ma prawo do wypowiedzi ,a zamykanie tematów to zamach na podstawowe internetowe wolnosci.
    Myslę ze wiekszosc mnie popiera,a samowolne decyzje co niektórych moderatorów spotkają sie z reprymendą admina.
    W końcu forum to uzytkownicy,a oni mają prawo do swobody wypowiedzi,niezaleznie od prywatnej postawy modów,która jednak nie może wpływac na ich prace.
    Tak jak mówię zakazane powinny byc tylko wulgaryzmy,i osobiste niestosowne odzywki w stosunku do poszczególnych osób.Uwagi ogólne(np .w sprawach wiary ,polityki itp.powinny byc dopuszczalne,chyba że są sprzeczne z prawem RP i UE)
    To gwarantuje Konstytucja RP,a forum internetowe ,jako miejsce publiczne(choć wirtualne)podlega jej przepisom,poniewaz jest dostępne dla wszystkich.

Iskra
    Guest

Re: Wolnosc słowa

Uhhh. Jak madrze :P
    Mozna to i prosciej napisac - Szanujcie nasze opinie i zdanie... panowie i panie moderatorzy/rki. Tak jak i wy chcecie, zebysmy my wasze szanowali.
    Nawet jesli wygodniej jest zamknac temat, to pomyslcie sobie ze wygoda niekoniecznie idzie w parze ze sprawiedliwoscia.. a tego obok bezstronnosci oczekujemy (przypuszczam ze i ja mowie tu w imieniu wszystkich) od moderatorow.

Jojek
    Guest

"Każdy ma prawo do wypowiedzi"

Tylko po części masz rację, wypowiedzieć może się każdy ale z zachowaniem ogólnie przyjętych norm społecznych. Jakby było tak jak mówisz to panowała by totalna anarchia a moderator był zbędny.

Na szczęście wszyscy wiedzą że foru ma ustalonych moderatorów, którzy mają prawo i obowiązek kasować niestosowne posty i zamykać wątki. Moderatorzy robią to kierując się regulaminem jak również swoim doświadczeniem.

Tak więc Tutaj nie ma ani demokracji ani całkowitej wolności słowa. Może to bolesne ale szczere. Zapoznałeś się z regulaminem i wszedłeś do tego ogródka.

Iskra
    Guest

>>Tylko po części masz rację, wypowiedzieć może się każdy ale z zachowaniem
    >>ogólnie przyjętych norm społecznych. Jakby było tak jak mówisz to panowała by
    >>totalna anarchia a moderator był zbędny.

Przeczytaj uwaznie post roberta, pozniej pisz takie pierdoly.

Abstrahujac juz od wszystkiego - zastanow sie - jesli wiekszosc userow danego
    forum uzna, ze traktuje sie ich bez szacunku, z wyzszoscia, nie biorac pod uwage ich
    opinii ani zdania - to jak myslisz, wielu z ich zostanie na takim (hipotetycznym
    oczywiscie) forum?
    Juz wiele stron dyskusynych padlo z podobnych powodow.

Jojek
    Guest

O, widzę że dla Ciebie normy społeczne i regulamin to pierdoły.

Obcy
    Guest

jakie normy? zobacz sobie np na arachnoboards w tematyce dowolnej dyskutują na tak głupie tematy niekiedy ze głowa boli , są tam ludzie z całego swiata i nikt nie czuje sie urażony, ani nie postuluje o zamykanie tych wątków , jest tam bardzo miła atmosfera. NIe mówice ze jak mi sie niepodoba to mam sobie isc na arachnoboards bo to nie jest rozwiazanie tym bardziej ze jak widac nie tylko mi przeszkada ta wasza troska o naszą morlanosc i decydowanie o czym mozna a o czym nie mozna rozmawiac.

Obcy
    Guest

chyba każdy ma prawo wyboru i NIE MUSI CZYTAC ANI UDZIELAC SIĘ w wątkach które go w jakiś tam sposób urażają lub są dla niego niesmaczne.

Iskra
    Guest

W zacytowanym przeze mnie fragmencie o regulaminie nie bylo mowy. Jednak nie
    czytasz ze zrozumieniem. No chyba, ze widzisz rzeczy i slowa, ktorych nie ma, ale do
    tego bym sie nie przyznawala
    A normy spoleczne? Drogi Jojku - pierdołą dla mnie sa twoje zarzuty wobec roberta i nadmienianie mu o normach spolecznych, do ktorych w swoim poscie rowniez sie odniosl (czego zdaje się nie zauwazyles). I rowniez uznal je za wyznacznik poprawnosci wypowiedzi.

Iskra
    Guest

Robert napisał: "Tak jak mówię zakazane powinny byc tylko wulgaryzmy,i osobiste
    niestosowne odzywki w stosunku do poszczególnych osób.Uwagi ogólne(np .w
    sprawach wiary ,polityki itp.powinny byc dopuszczalne,chyba że są sprzeczne z
    prawem RP i UE)"

W razie gdybys nie mogl tego znalezc/zobaczyc/przeczytac to pozwol ze Ci to podsune...

Jojek
    Guest

Re: Wolnosc słowa - wyluzujcie

Rzucacie się tak jakby każdy post był usuwany a każdy wątek zamykany. A tylko jeden wątek został zamknięty. Czy to nie jest zbędne bicie piany?

Jakby ktoś na ty forum zaczął mieszać kogokolwiek z błotem wyzywając od najgorszych to by były głosy "gdzie jest moderator, dlaczego nic nie robi?" Ale jak moderator zamknął wątek, ktory rozwijał się jego nieodpowiednim kierunku to wielka afera się stała.

Idea twórcy Forum jest taka że taka że rozmawiamy tutaj o terrarystyce, ( i nie tylko), ale pewne zachowania są niestosowne i nieporządane. Dlatego jest regulamin i są moderatorzy.

Uprawnienia umieszczania postów