Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: Faszyzm, czy legalny na tym forum ?

fibus13
    Guest

Re: Faszyzm, czy legalny na tym forum ?

swastyka jak już

reed
    Guest

A to ciekawe. Mój też zwiedził kawałek świata, ale jakoś swastykę kojarzy tylko i wyłacznie z faszystowasko nazistowskimi mordercami. Czy czasem twój nie służył w AK ? (oczywiście tym od Rommla) to tłumaczyło by twoją tolerancję :|

ponczos
    Guest

1. Ze swastyką wiadomo o co chodzi, i wybielanie albo tłumaczenie że to talizman jest powiedzmy co najmniej.. NAIWNE i NIEMORALNE. Uderza to w uczucia wielu ludzi, co jest w pełni zrozumiałe. Szczególnie w naszym kraju, który tyle wycierpiał..

Równie dobrze ktoś mógłby mieć mi za złe że noszę na plecaku przypinkę Al-Fatah.. Każdy wierzy w jakieś przekonania, lecz gdy otwarcie "ranią" czyjeś uczucia to jest już źle, dlatego zdanie reeda, choć uważam że mail do nooka byłby lepszym rozwiązaniem niż dyskusja, co do tej sprawy popieram.

2. Jak sprawa ze sfastyką jest dla mnie jasna to nie do końca zgadzam się ze zdaniem Hwaranga co do krzyżów celtyckich.. Idąc tą drogą to trzeba by rozwalić m.in. POKAŹNĄ ilość nagrobków.. Jeżeli w przyszłości jakiś psychopata obierze za swój znak np. wizerunek Matki Boskiej to co ma zrobić większość katolików.. (może to nie do końca dobry przykład, ale jeżeli ktoś ma troszeczkę wyobraźni to wie o co mi chodzi)?? A i nie przkona mnie ktoś że krzyż celtycki tak bardzo rani czyjeś uczucia.

3. A może by tak zamknąć ten temat..??

Hwarang
    Guest

ponczos napisał(a):

> 2. Jak sprawa ze sfastyką jest dla mnie jasna to nie do końca
    > zgadzam się ze zdaniem Hwaranga co do krzyżów celtyckich.. Idąc
    > tą drogą to trzeba by rozwalić m.in. POKAŹNĄ ilość nagrobków..

To nie do konca tak Co innego jesli jest cos takiego na nagrobku, a co innego jak jakis bonehead maluje to w komplecie z napisami NAZI, WHOTE PRIDE, czy tez inne white power. W naszym kregu kulturowym, ten znaczek siedzi w jednym worku ze swastyka, zwlaszcza wsrod mlodziezy i zwlaszcza w takich kombinacjach

Hwarang
    Guest

Zeby nie bylo... Mow mi jeszcze o grobach...

Stein
    Guest

Hwarang ja ciebie nie wyzywam , co do afiszowania sie z faszyzmem to oczywiscie głupota a o samym byciu faszystą nie będe nawet prubował rozmawiać bo taka dyskusja nigdy by nie miała końca.pozdrawiam

Samael
    Guest

Stein napisał(a):

> Hwarang to co ma na innych forach jest nie istotne , niczym nie
    > zawinił a może tym iż jest faszystą ? No jeżeli tak to ja także
    > zasługuje na bana
    >

Jestes faszysta ??!! Ciekawe... Twoj nick to nazwisko swietej zydowki niejakiej Edyty Stein,ktora zostala zagazowana w Oswiecimiu przez takich,ktorzy mieli podobne poglady jak Ty :] <spadlem z krzesla i sie tarzam>

Stein
    Guest

Stein to także po niemiecku kamień jeżeli dobrze pamietam ( możliwe że nie z j.Niemieckiego jestem noga ) a ogólnie nick mi sie podoba , chyba nie musi miec jakiegoś przesłania , jeżeli jestem faszystą to powinienem odrazu walnąc ksywke Adolf czy Hess i na avatar swastyke ? nie sądze

Samael
    Guest

No przeslania miec nie musi :] Jednak jak dla mnie to kojarzy sie z zydowskimi nazwiskami tak bardzo przez nazistow nielubianymi np Einstein lub Rubinstein,wiec troche jedno wyklucza drugie.Tak samo z nazwiskami ,ktore podales...bo faszyzm byl we Wloszech,a Hitler i Hess byli niemcami i byli nazistami :] W sumie to szczegol (bo to jedno i to samo),ale jak dla historykow i osob lubiacych ta dziedzine dosc wazny :]

Obcy
    Guest

tak tak rammSTEIN to też żydowski zespół

Uprawnienia umieszczania postów