Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: do terrarystow

Mieszany widok

czester87SnK
    Guest

do terrarystow

Witam wszystkich mam prosbe codziennie odwiedzam stronke terrarium.com.pl czytajac kazdy dzial napotykam nieraz na PRZEPRASZAM z gory za wyrazenie "upierdliwcow" mam prosbe jak niepodobaja sie wam niekture posty to nieodpisujcie nanie chamsko bo zniechecacie innych do odwiedzania stronki do reszty ludzie jestescie spoko terrarysci szanujmy sie!!! POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH

Theraphos
    Guest

Re: do terrarystow

Widze że jesteś nowy wiec Witam
    Proponuje abys na poczatek przeczytał FAQ,ORAZ TO! a później zadawaj pytania ;-)

Mam nadzieje że zostaniesz z nami jak najdłużej.

Theraphos
    Guest

Zapomniałem dodać:
    KLIK!

macias08
    Guest

W pewnym stopniu masz racje czester87SnK, ale jesli co chwile pojawia sie post "W JAKIM TERRA MOGE TRZYMAC MOJEGO PAJAKA", albo inne rozne rzeczy ktore sa w F.A.Q. i byly poruszane na forum miliony razy to jest to troche denerwujace. Forum jest po to zeby zadawac takie pytania i dzielic sie takimi informacjami, ktorych nigdzie indziej nie znajdziesz

czester87SnK
    Guest

zgadzam sie z toba macias08 niektore posty sa denerwujace ale niekture naprawde ludzie czegos niewiedza a niektozy terrarysci chamsko postepuja juz pol roku czytam posty i zdazaja sie posty ze gosc potrzebuje odpowiedzi a tu chamska odpowiedz ale wiekszosc terrarystow jest spoko pozdro

Theraphos
    Guest

Tutaj sie nie zgodze!
    Jeżeli jest pytanie na który temat było setki a nawet wiecej dyskusji a to osoba zamiast wykazać chodź odrobine własnej inwencji to odrazu zadaje pytanie to co mamy powiedzieć? "Szanowny uzytkowniku przepraszamy ale...."? Jak dłużej posiedzisz na forum to zobaczysz że jest wile takich tematów i nie każdy ma cierpliwośc żeby spokojnie to powiedzieć. Bardzo żadko sie to zdarza ale czasami trzeba.
    Kultura tego wymaga ale trzeba wykazac troche własnej inwencji i poszukać w archiwum.

Na mądre pytania dostajesz mądre odpowiedzi,a na głupie, głupie odpowiedzi. ;-)

czester87SnK
    Guest

zgadzam sie z ta inicjatywa i przyznaje ze sa po obu stronach "upierdliwcy" ale niezawsze tak jest a cierpia natym ci co potrzebuja odpowiedzi

murinus
    Guest

uime to tak nawet najbardziej kulturanlny forumowicz kiedys przeklnie wysmieje sie z kogos to nieuniknione ;p
    choc zawsze mozna sie starac

Rewja
    Guest

Witam

Theraphosos wiem, że łatwo jest odpisać komuś, że jest coś takiego jak FAQ i opcja szukaj i to w jaki sposób to napisze to właśnie określa jego powidzmy poziom kultury. Jednak równie dobrze można po prostu wstawić linka do podobnego tematu, albo po prostu powstrzymać się od zbędnych komentarzy na temat czyjeś inicjatywy.

Napewno osoba, która wejdzie kilka razy na forum po pewnym czasie przestanie zadawać pytania związane z wielkością terrarium czy też brakiem apetytu u pajączków. Jeśli wogóle odważy się jeszcze odwiedzić to forum po powiedzmy niezbyt zachęcającym przyjęciu do "grona terrarystów".

Ja osobiście przestałem często odwiedzać dział pajączki po tym jak przeczytałem temat, w którym ktoś żalił się że jago pajączek nie ma apetytu a w odpowiedzi dostał wskazówki w stylu wsadź go do lodówki lub piekarnika itp. Mnie osobiście strasznie ten poziom wypowiedzi zraził, na szczęście na moim etapie już nie potrzebuję podobnej pomocy. Ale współczuję początkującym.

Oczywiście przedstawiłem tu skrajną sytuację, ale zarazem jedną z wielu które mogą doprowadzić do tego że zamiast forum ogólnopolskiego pozostanie tylko mała grupka wzajemnej adoracji. A takie grupki patrząc po konkutencyjnych serwisach rodzą niezbyt miłe odczucia...

pozdrawiam
    Rewja

Atrax
    Guest

Dlatego staramy sie obecnie pilnowac, aby poczatkujacy uzytkownicy nie byli celem szyderstw innych. Osoby, ktore w naganny sposob beda zwracac uzytkownikom uwage, co bedzie przechodzilo nawet i w chamstwo, beda przynajmniej upominane.

Nie nalezy zapominac, ze od pilnowania porzadku sa moderatorzy. A reszta niech tez bedzie wyrozumiala, bo mysle, ze 90% z Was ma posty, ktorych w zyciu nie napisalaby drugi raz. Ja tez sprzed paru lat mam tam jakies pytania o wylinkach...
    Czasami widze, ze "wol zapomina, ze byl cieleciem".

Wiecie, co mnie denerwuje? Ze wiekszosc traktuje kazdego nowego uzytkownika jak debila, zanim jeszcze zdazy sie odezwac.
    Ja rozumiem, ze pytania moga nas draznic... Ze moga sie powtarzac.. Ale zanim kogos sklniemy dajmy mu szanse, aby sam sie doksztalcil. Mysle, ze podanie w kulturalny sposob linka do FAQ, czy archiwum nikomu nie ujmie chwaly.

Ale chce tez zaznaczyc, ze osoba, ktora otrzymala odpowiednie zrodla pomocy, widziala FAQ, wie, co to archiwum, a mimo wszystko, z lenistwa nie chce skorzystac z tych pomocy, bedzie "tepiona" z cala surowoscia. Leniwych spamerow nie toleruje.
    Ale nie zrazajcie do siebie nowych uzytkownikow... kazdy przeciez ma prawo "zbladzic".

Uprawnienia umieszczania postów