-
Re: do terrarystow
Witam
Theraphosos wiem, że łatwo jest odpisać komuś, że jest coś takiego jak FAQ i opcja szukaj i to w jaki sposób to napisze to właśnie określa jego powidzmy poziom kultury. Jednak równie dobrze można po prostu wstawić linka do podobnego tematu, albo po prostu powstrzymać się od zbędnych komentarzy na temat czyjeś inicjatywy.
Napewno osoba, która wejdzie kilka razy na forum po pewnym czasie przestanie zadawać pytania związane z wielkością terrarium czy też brakiem apetytu u pajączków. Jeśli wogóle odważy się jeszcze odwiedzić to forum po powiedzmy niezbyt zachęcającym przyjęciu do "grona terrarystów".
Ja osobiście przestałem często odwiedzać dział pajączki po tym jak przeczytałem temat, w którym ktoś żalił się że jago pajączek nie ma apetytu a w odpowiedzi dostał wskazówki w stylu wsadź go do lodówki lub piekarnika itp. Mnie osobiście strasznie ten poziom wypowiedzi zraził, na szczęście na moim etapie już nie potrzebuję podobnej pomocy. Ale współczuję początkującym.
Oczywiście przedstawiłem tu skrajną sytuację, ale zarazem jedną z wielu które mogą doprowadzić do tego że zamiast forum ogólnopolskiego pozostanie tylko mała grupka wzajemnej adoracji. A takie grupki patrząc po konkutencyjnych serwisach rodzą niezbyt miłe odczucia...
pozdrawiam
Rewja
Uprawnienia umieszczania postów