Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: hm... tak sobie myślę o nowym dziale

ława
    Guest

hm... tak sobie myślę o nowym dziale

Nie wiem czy ten temat był poruszany ,ale :
    Jak ktoś kogoś zrobi "w dupe" to ten po dłuższym zastanawianiu się , przeważnie pisze o tym na forum tcp ,ale tutaj się pojawia problem ,a mianowicie :
    większość ludzi umieszcza temat albo w złym dziale ,albo w z czym się spotkałem na innym forum w każdym dziale po jednym temacie

Powodem jest to ,że dział "Przykre doświadczenia" jest żadziej odwiedzany niż np.dział "modliszki" (to taki głupi przykład)

Gdyby powstał nowy dział do "skarżenia się" na złodzieji ,a także wyjaśniania takich spraw ,rozwiązałoby to problemy ponieważ:
    każdy post w tym dziale od razu byłby czytany ponieważ ludzie chcą wiedzieć komu nie można ufać ,lub wyjaśnić jakieś nieporozumienie i mieć "czyste konto".WIem ,że takie oszustwa nie zdażają się codziennie i byłoby tam mało postów ,ale przynajmniej ten dział ,nie zajmowałby dużo miejsca, a wszystko by było poukładane i miało swoje miejsce.
    Myślę ,że każde ogłoszenie w tym nowym dziale , byłoby "błyskawicznie"czytane przez wielu terrarystów .Dzięki czemu udałoby się nieco zmniejszyć "ryzyko"oszukania ,oraz zwiększyć zaufanie do innego terrarysty. Co powstrzymałoby masowe wysyłanie "za pobraniem".Właściwie mi to nie przeszkadza ,ale hodowca odemnie kupujący ,musi dopłacić za taką przesyłkę 11zł!!!!za co mógły kupić dodatkowe owady lub po prostu zostawić sobie "na piwo"

DZIĘKUJE
    mam nadzieje ,że moja propozycja zostanie rozważona

Lukas_d2005
    Guest

Re: hm... tak sobie myślę o nowym dziale

Ja uważam tak :

Jeśli nastąpi pomyłka w wysyłce i kupujący będzie się kontaktował ze sprzedawcą tylko przez dział "skargi..." to wątpie czy sprzedaw2cy przyjdzie tam wogóle zajrzeć bo będzie pewien że wszystko było ok. Podobna sytuacja zajdzie z prawdziwym złodziejem.

I według mnie jeśli ktośzostanie oszukany,podejmuje bezskuteczne próby kontaktu ze "złodziejem" lub sprzedawca powie mu wręcz że mu kasy nie odda to pisanie na forum g**** da bo za nim staną inni użytkownicy którzy z nim robili dobre interesy.

JAK KTOŚ CHCE TO MOŻE Z TAKIM PROBLEMEM IŚĆ SIE DOGADAĆ ALBO ZEE SPRZEDAWCĄ ALBO NA POLICJE BO UMIESZCZANIE TEGO TUTAJ NIC NIE DA !!!

No taka jest moja opinia

ława
    Guest

heh ,..... no niby tak...
    z tym ,że zawsze są dwie strony i userzy popierający obydwie ,nie pomyślałem ;]

ale generalnie :
    przychodzi nowy useró na forum tcp o nicku np "...blabla_pies" ,no i ktoś zostanie przez niego oszukany ,napisze o tym i gość już nikogo nie oszuka (tak powinno być)

WERSJA B:jest taka : Ludzka ciekawośc i głupota doprowadzają często do przykrych zdarzeń ,a mianowicie :ktoś zostanie oszukany przez "blabla_pies" ,a inny początkujący hodowca zamiast się trzymać od niego z daleka.Specjalnie będzie u niego zamawiał owady czy tam coś ,aby sprawdzić czy jest oszustem.A potem będzie płakał na forum albo targał się po sędziach

Ja o tym wiem ,bo swojego czasu cos mi pier***żeby pogadać z Łyskiem na gg,na szczęście nic nie kupiłem ,ale dowiedziałem się od niego ciekawej rzeczy ,a mianowicie :
    JA: "czemu tak wszystkich oszukujesz??już nikt nie chce od ciebie nic brać :/ ,a tak w ogóle na ile ich oje***"

ŁYSEK: "nie oje***ich na nic tylko ja jako firma mam (to mnie rozwaliło ,choć niepamiętam ile powiedział ,ale pare miesięcy) na realizacje zamówienia

Nook
    Guest

komentarze po tranzakcjach powinny być i bedą tylko nie wiem kidy miesiac/dwa

ława
    Guest

acha .... no to skoro tak to temat jest wlasciwie niewazny ;P

Uprawnienia umieszczania postów