-
Re: Agkistrodon contortrix
Siema all, wedlug mnie to nie debilny temat Elfie wrecz bardzo wciagajacy ktory powinien miec swoj final. Ja jestem rowniez za legalizacja hodowli jadowitych wezy przez prywatnych hodowcow ale tak jak napisal Snakes ze na odpowiednich aktach prawnych, ( sadze ze badania psychologiczne to tez nie zly pomysl). To mozna porownac do legalizacji Marihuany w Holandii. Ci ktorzy palili przed legalizacja pala dalej a ci co chca sprawdzic jak to smakuje nie musza sie chowac, a panstwo teraz moze przynajmniej bardziej skutecznie kontrolowac sprzedaz tego srodka a takze czy nie sprzedawany jest syf. Tak samo u nas urzednicy mieli by wieksze pole do popisu, moze zmniejszyly by sie paranoje i niewiedza urzednikow, ktorzy jakze czesto uwazaja dany gatunek za calkiem inny niebezpieczny dla zycia. Drugi przyklad to Czechy, oni moga hodowac jadowite weze, pajaki itp. I jakos nie slychac w telewizji ze z dnia na dzien umieraja setki obywateli.
Ale zyjemy w kraju w jakim zyjemy. Moze nasze mlode pokolenie cos zmieni oby.
Pozdrawiam all
Nazer
ps. i jeszcze jedno dla tych ktorzy krytykuja hodowcow jadowitych wezy a maja ptaszniki moje pytanie brzmi Dlaczego wam wolno lamac prawo, dlaczego nie sprzedacie swoich pajakow??Jadowite to jadowite i tyle, wiec wasze teksty dla mnie to PARADOX
Uprawnienia umieszczania postów