-
Re: skandaliczny plagiat
nawiazujac do "sprostowania" i wypowiedzi quentina -
1.Przypomne ze JA tylko prosilem o podanie zrodla tabelek (przeciez chyba gdzies jakos te informacje musza miec swoje zdrodlo... jesli nie, to skad maja terrarysci wiedziec czy sa rzetelne!?) albo Autora danej tabelki. W odpowiedzi na prosbe (przyznam, prosba niczym ultimatum, ale zdaje mi sie ze mam do tego prawo bo czuje sie oszukany) z kolei mi zagrozono sądem, i niemalże od innego uzytkownika dostalem informacje ze sprawa trafi do Krakowskiej prokuratury.
2. Quentin, zgadzam sie z toba w stu procentach ze nie mam ani ja, ani zaden autor opisu, monopolu. Jednak bardzo mnie (jak i osob ktore sie w tej sprawie wypowiedzialy - Jaca, Fryta, Adampl, Agam, Uroplatus ktore rownie sa autorami tutaj zamieszczonych opisow) dziwi niesamowity zbieg okolicznosci ze akurat te wybrane gatunki (heh, uroplatusy diplodactylusy z tego co sie orientuje nigdy wczesniej nie sprzedawane w polsce) znalazly sie w tabelkach. Mam pretensje o samoksztalt tworzenia, gdzie zacheca sie osoby do pisania setek tabel na temat zwierzat ktorych czesto na oczy nie widzialy, nie podajac zdrodla.
3.Co leny ma wspolnego do tej calej sprawy, nie wiem, chyba z tym wątkiem troche nie trafione, bo on nic nie wnosi do dyskusji.
4. co do bestronnosci Atraxa, to chyba nie do konca w nia sam wierzy, pozwole sobie przytoczyc jego slowa z "Ich" forum:
" [..]ale oki na żaden temat sie nie potrafisz wypowiedzieć wiec dobrze ze chociaż na ten
ale teraz przynajmniej doskonale odzwierciedliłeś swoją inteligencję oraz strony która reprezentujesz.
A tak na marginesie to ciekaw jestem czy sam wpadłeś na tak "genialny" pomysł z tą wypowiedzią czy Nook Cię przysłał?? "
5.Piotr Pręgowski, Jest osobą fizyczna, a nie organizacja prawna (terrarium.com.pl). Wnioskujac po Waszych (devil, kober, życzliwy vel atrax) wypowiedziach, mylicie te dwa pojecia, i Moja prosbe/grozbe odczytaliscie jako żądanie Nooka - Pawla P. , wlasciciela (osoby utrzymujacej) serwis terrarium.com.pl ktory z trescia mojego artykuu nie ma nic wspolnego.
6. Uznaje temat za zamkniety, co mialem powiedziec, chyba w dosc zrozumialy sposob wyrazilem. Niestety widze ze sie chyba Tą droga nie doczekam tego o co prosilem. Na kolejne zarzuty nie bede reagowal, jedynie potwierdzilo i uwiecznilo sie moje przekonanie co do dzialania tamtego serwisu.
Uprawnienia umieszczania postów