-
Re: Ładny lampart
tak sie składa ze wątpliwosci co do odmian barwnych niemam absolutnie zadnych , tak samo nieistnieje problem w odróznianiu ich przezemie (zajmuje sie gekonami na powaznie) . ale uważam ze nawet najwiekszy specjalista niebyłby w stanie stwierdzic zwłaszcza po takiej fotce że gekon ten ma jakies geny albino lub patternless wiec uswiadamiam ze twoje podejzenia moga byc tylko iwyłacznie domyslem i ze sa bezpodstawne .
Jak sam napisałes "Hypo i superhypo nie wiaza sie z wzorem ubarwienia lecz iloscia melanoforów. " . Powiem ci tak ze moje gekony high yelow i tangarine miewaja miej nakrapiania na grzbiecie niz ten na zdjeciu . Nienapisałem ze niejest to hypo tangarine lecz napisałem ze jest to brudny nieładny (nie po odpowiednich rodzicach) gekon tej odmiany . a co do dzielenia gekonów na ksiazkowe i nieksiązkowe uważam ze piwinno sie tego trzymac , poniewaz niedługo ludzie benda smieli nazwać gekony np. tangarine z mała iloscia kropek i braku wzoru na nózkoach i wmiare intesywnym koloze mianem hypo tangarine , a moim zdaniem jest to róznica. Co do czystosci hypo tangarine masz zdjecie jednych z moich samic na góże w linku i zarazem przykład tego jak powinien wygladac hypo tangarine . Pozdrwaiam i naprawde szanuje twoja wiedze choć jej nieznam , ale nietwierdz ze te gekony "otarły sie o albino i patternless " bo niejestes tego w stanie wiedziec , hyba ze gekony pochodza z twojej hodowli .
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów