-
Re: Terra - w trakcie budowy....
Z tą wysokością to jest tak... . Z zasady wszyscy nawołują, że niepotrzebne takie wysokie, że Boasy to typowo naziemne i się nie wspinają tak wysoko. Osobiście zdążyłem się już przekonać, że moja gadzina lubi codzienne (!) wspinaczki, więc nie mogłem mu tego odmówić. Rozmawiałem też z innymi hodowcami constrictorów, którzy też przyznali, że ich boasy wędrują pod sufitem
. Co do wąskości, to szczerze mówiąc jest to improwizacja z mojej strony, chciałem wprowadzić trochę innowacyjny kształt wraz z ciekawym (mam nadzieję
) wyposażeniem, które wkrótce mam zamiar tu zaprezentować, może faktycznie wypadnie to trochę kosztem rozmiarów. Inna sprawa, to projektując terra musiałem się liczyć z tym, że jakkolwiek by ono nie wyglądało musi przejść przez futrynę, która ma coś właśnie ok 80cm szerokości. Przyznam szczerze, że jest to moje pierwsze własnoręcznie (przy kooperacji z bratem) wykonane terra, więc zapewne nie obędzie się bez krytycznych uwag, ale wszystkie są jaknajbardziej mile widziane, zwłaszcza, że niedługo mam zamiar zaprojektować i wykonać terra dla gekonów toke, a konstruktywna krytyka tylko mi w tym pomoże. Pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów