-
Re: GDAŃSK - WYSTAWA PAJĄCZKÓW I INNYCH
A moze spojrzec tez na to z innej strony - wystawa jest dla ludzi.
Dla nich te kilka pajakow modliszek patyczkow to tyle ze az za duzo... Na hodowcach moze to nie robi zbyt wielkiego wrazenia bo wiecej moze maja w domu lub widzieli na gieldzie - ale to nie opwod chyba zeby tak degradowac czyjas inicjatywe kto sie postaral zorganizowal itp... Dla kogos kto nie ma stycznosci z tymi sprawami na pewno bedzie to ciekawe doswiadczenie za przystepna kwote i o to chodzi raczej. Ja nie powzialbym sie zorganizowaniu wystawy a ilosc pajeczakow tylko powiekszalaby trudnosc przedsiewziecia... wiec podziwiam kogos kto to zorganizowal i nie zdziera tyle jak to jest w zwyczaju polaczkow robic... Nie bylem nie wiem ale chyba sa pewne koszty takiej wystawy zupelnie inne niz zwykle trzymanie w domu - a na pewno jak to w naszym fantastycznym kraju - pozwolenia rejestracje i inne formalnosci jakie zapewne trzeba oplacac sporo zżeraja jak zawsze.
Rozumiem ze hodowca tych wlasnie zwierzat nie wpadl moze w ekstaze ale mozna to chyba okreslic jakos inaczej np: "nie bylo tam zbyt wielu okazow pajeczakow jakie chcialem zobaczyc" a nie tak dosc brutalnie ujmujac...
Jednak nie mowie jak ktos ma sie wypowiadac!!! Kazdy ma prawo tak jak sam zdecyduje... ja tylko chcialem sprobowac uwidocznic inne aspekty zaslugujace na uznanie.
Uprawnienia umieszczania postów