Oczywiscie nie chodzilo mi (i widze ze wreszcie trafilem na ludzi na poziomie bo nikt niewlasciwie tego nie odebral) o to zeby tu cos wytykac czy negowac - tylko po prostu szkoda mi!!!! serwis phasmodea znam od momentu gdy kiedys polecila mi go znajoma - 'wyvernon' i bardzo mnie zaciekawil fakt zlotu dlatego szkoda mi ze wypada on w terminie gieldy na ktora jade a ze mam do Jeleniej raczej daleko :> to pomimo tego ze zlot trwa 3dni to niestety sie nie zalapie. Jesli kwestia wyglada tak ze termin zlotu zostal ustalony przed terminem gieldy w Jeleniej to trudno ale mozna bylo moze wczesniej to sygnalizowac i moze organizatorzy obu imprez dobrali by terminy tak aby sie nie pokrywaly - czyli szansa na to byla zaraz po tym jak ukazala sie informacja o gieldzie w Jeleniej (skoro jej termin zostal ustalony pozniej). A tak strata jest dla wszystkich i pisze o tym bo mi rowniez jest tego ŻAL!!! traca organizatorzy konkretnej gieldy/zlotu na ktorym zabraknie danego hodowcy czy to "tu" czy "tam" jak i sami hodowcy ktorzy traca gielde lub zlot bedac na tym drugim. A sadze ze naprawde szkoda - bo i ta i ta impreza jest warta obecnosci wiec w przyszlosci dobrze by bylo naprawde duzo wysilku wlozyc poza zorganizowaniem spotkania/gieldy rowniez w to aby nie kolidowal jej termin z inna impreza w tej dziedzinie.