Jesli Ty zrobilas to zdjecie to GRATULACJE jest superrrrr - i aparat tez musi byc super!!!! kurcze chcialbym miec ten sprzet
bo takie wlasnie cudenka tez zlapalem ale wiecej caly przekroj łąkowych stworzen... a te wszystkie koniki.... kurcze musze postudiowac ten temat bo tego jest duuuuzo najrozniejsze - taki dokladnie jak ten w zalaczniku Awikularii mam w pojemniczku obok siebie a jednego takiego niesamowicie jasno brazowego calego zezarla mi ta bestia:/ wtedy mam takiego malego zielonego i jeszcze takiego pol na pol... pelno

ale ta wielka bestia to ja sie zawsze tego obawialem a teraz moge sie temu dokladnie przyjrzec - pysk ma olbrzymi jak rozziawi tą paszcze to by mogl koniuszek mojego malego palca zmiescic w nim.... i jeszcze takie cztery odnurza przed tym pyskiem ma - niesamowite - pewnie zeby szybciej i wiecej mogl zezrec... ale przydalby sie taki aparacik z makro zebym ten pysk sfotografowal zwlaszcza jak otwiera - bez najmniejszej przesady pyska ma 4 na 4mm - od razu widac ze to poza olbrzymimi tylnymi nogami najwazniejsza czesc ciala... sprobuje ta swoja kamera zlapac ten pysk... ale ona cly czas lazi nooooo:/

ale tez taka mam ochote zeby cos go tak pozarlo pozadnie - zeby pomscic Wasze niemile doswiadczenia z tymi cholerami

Z innej strony to jest nasza Polska bestyjka ("P"olska :] - do kraju w sensie przyrody i miejsca na Ziemi nic nie mam to cechy narodu mnie irytuja) i nawet najwieksza szarancza z poludniowych krajow moze sie umywac do najwiekszych okazow tych wlasnie Naszych Pasikonikow Zielonych (czy jakkolwiek tam...)