-
Re: Piękna/y i bestia
fibus nic nie zmienia, niestety ludzkiej głupoty nie da się zmienić jednym odchowaniem szczeniaków. Glupota jest dla mnie: puszczanie suki lub kotki podczas cieczki lub rui. A także niedawanie tabletek w tym okresie lub brak sterylizacji. Wg. mnie to jest zacofanie gdyż ludzie nie chcą szukac rozwiazań,nie chcą patrrzeć w przyszłość lecz żyją wg."tu i teraz". i w ten sposób rzeczywiście ludzie będą zabijac najlepszych swych przyjaciół. A co do pieniędzy ...to jest od czasu do czasu coś jak darmowa sterylizacja podwórkowych kotów. Często sa to stareotypy że kot wysterylizowany to kot który n ei potrafi korzystać z życia lub słyszałam tez że gdy się suczkę wysterylizuje to może jej powstać ropomacicze,lecz to bzdury. Najważneijsze by dbać o swoje zwirzaki jak najlepiej. Gdy ktos nei chce zobaczyć problemu to go nie dostrzeże. Jak to Lipa powiedział w jednej piosence:" Nie mów mi że winę za to wszystko ponosi swiat i paru łajdaków, I nie p***** mi że to wsysztsko jest tak żle ułożone i jest do d***" Jak kazdy dołoży swoją cegiełkę( wtym wypadku u swojego zwierzaka) to dużo może zmienić. Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów