To i ja doloze pare swoich slow. Pierwsze slysze o specjalizacjach na studiach. No chyba ze cos sie zmienilo od czsu gdy ja je skonczylem. Co do przedmiotu choroby zwierzat egzotycznych to powoli pojawiaja sie i rozwiaja takie przedmioty na poszczegolnych uczelniach. Ale jesli chcesz uczyc sie tylko o gadach na weterynarii to wybij to sobie z glowy bo tak nigdy nie bedzie na tych studiach. Przez pierwsze 2 lata sleczysz nad ksiazkami i zakuwasz przedioty ogolne takie jak anatomia, chemia, fizyka, biochemia, histologia, i pare innych, dopiero na 3 roku masz jakikolwiek kontakt ze zwierzetami (zywymi) i uwierz mi nie sa to gady :-)))). Co do wyboru szkoly to rzeczywiscie technikum weterynaryjne nie jest dobrym wyborem bo jest to przezytek starej ery i powoli sa one zamykane jesli ich jeszcze nie zamkneli. W okolicy katowic nie ma technikum. Jest albo bylo we Wrzesni. A co do trudnosci studiow to jest ciezko ale bez przesady, napewno nie sa to studia ktore trzeba przeczekac ale da sie przezyc jesli sie wlozy w to troche pracy.