-
Sprzedam larwy ważki płaskobrzuchej.
Jak w temacie.Cena to 4 zł. za sztukę.W załączniku zdjęcie samiczki.Larwy są przed ostatnią wylinką.Lada moment przejdą metamorfozę.U siebie mam już 2 samiczki imago.
-
Re: Sprzedam larwy ważki płaskobrzuchej.
-
Larwy są bardzo proste w hodowli.Wystarczy zapewnić im czystą i natlenioną wodę w akwarium, pokarm dostosowany do ich wielkości, (larwy ochotki, larwy komara, małe rybki)który łapią przy pomocy tzw. "maski".Te larwy, które oferuję nie będą już praktycznie nic jadły, bo zaraz się przeobrażą.Jakby ktoś chciał, to mam jeszcze kilka larw żagnicy sitowej.Te są młodsze i trzeba je trochę podchować.Jeżeli nie będzie chętnych na larwy to za jakiś tydzień będę miał ważki imago
-
a jak sie hoduje postac dorosłą??
-
Aco to jest ta żabnica sitowa też ważka i za ile i czy można ją podawać jako pokarm np. gekonom???
-
jestem bardzo zainteresowany, czy możesz powiedzieć jak hodujesz te ważki?
-
Larwy sam odławiam ze stawu i hoduję do imago.Te dorosłe, które wyhoduję wypuszczam z powrotem na wolnośćAktualnie oferta zmienia się w MIX WAŻKOWY, bo widzę, że z części larw wylęgają się Ważki płaskobrzuche(Libellula depressa), Ważki czarnoplame(Libellula quarimaculata) i Miedziopiersi metaliczne(Somatochlora metallica), nie wiadomo co się trafi więc cena schodzi do 3 zł/szt
Uprawnienia umieszczania postów