Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Nowa wersja strony exo-fauna.com

Mieszany widok

Nowa wersja strony exo-fauna.com

mam nadzieje ze wam sie spodoba nowa wersja, coprawda jeszcze nie ukonczona, ale przynajmniej strona jako tako, z aktualna ofertą, jest.

Re: Nowa wersja strony exo-fauna.com

W menu zmień kolor czcionki, najlepiej na zielony ,lub błękitny.

fajna.. :-)

IMHO moje propozycje:
    - zmien w stylach zeby po najechaniu na link zmienialo sie tlo, cos takiego jak jest na mojej stronie http://www.gekony.prv.pl/ (gorne menu lub kod ponizej)
    - zrob zeby suwaki w ramce pływajacej byly kolorowe (odpowiednio dobrane kolory i bedzie cool)

< style type="text/css" >
    BODY {
    scrollbar-face-color:F8F8FF;
    scrollbar-highlight-color:FFFFFF;
    scrollbar-3dlight-color:FFFFFF;
    scrollbar-darkshadow-color:2969A5;
    scrollbar-shadow-color:FFFFFF;
    scrollbar-arrow-color:336699;
    scrollbar-track-color:FFFFFF; }
    A:LINK {COLOR: #336699; text-decoration: none;}
    A:VISITED {color: #336699; text-decoration: none;}
    A:ACTIVE {color: #336699; text-decoration: none;}
    A:HOVER {CURSOR: crosshair; COLOR: #000080 ;background-color : rgb(135,206,235) ; font-weight: bold; text-decoration: none ;}
    < /style >

- staraj sie zeby szerokosc byla odpowienia (zeby nie pokazywal sie dolny pasek przewijania) - patrz galeria

Strona wyglada bardzo ladnie w IE i NN
    (postaraj sie tylko zeby na pierwszej stronie nie bylo w ramce widac suwaka. Teraz pomimo tego ze jest tylko napis JUZ WKRTOCE NOWA WERSJA STRONY! A WRAZ Z NOWA WERSJA... NOWE ZWIERZETA... NOWE PROMOCJE! to w NN widac suwak.. wystarczy troszeczke tekst dac wyzej i bedzie spox.)

czy juz lepiej?

teraz jest spox...

tylko nie wiem czy nie lepiej bedzie (lub wogle coursor: wywalic)
    A:HOVER {CURSOR: crosshair; na A:HOVER {CURSOR: hand;
    bo wtedy bedzie widac lepiej u Ciebie gdzie jest link.

co do koloru tla najechanego linku to nie wiem czy nie za ciemne.. ale IMHO sie podoba

no i daj na kazdej stronie CSSika zeby suwaki byly kolorwe, wtedy w ramce plywajacej bedziesz mial ten sam efekt co teraz jest dla calej strony (i IMHO bedzie fajnie to wygladac)

Pozdrawiam

P.S.
    Jak juz bedziesz wykanczal strone to moge Ci podeslac screena z NN 7.1

PAWEUSZ
    Guest

jak dla mnie stronka ma dość istotną wadę nie jest dostosowana do rozdzielczości 800x600 a to przecierz podstawa

radze sprawdzic jak menu okropnie wygląda na tej rozdzielczości a tak to ok, ale podświetlenie tła linku powinno być na całą tabelkę wtedy daje lepszy efekt

kurcze myslalem ze w 800x600 dobrze wyglada.. bo przeciez wielkosciowo na oko jest spox (a co do "podstawy" ze 800x600 ... to mozna by sie troche klocic, no ale nie do tego jest czas i miejsce )

a co do tego podswietlania calej komorki tabeli to jest ciekawy pomysl... i do sie zrobic (wystarczy zobaczyc u mnie pierwsza strone :P http://www.gekony.prv.pl/)

Pozdro

P.S.
    Fajnie sie pisze o roznych pomyslach.. no ale to przeciez strona Pepre i on zrobi jak chce...

ja tez mam watpliwosci czy 800x600 jest taka podstawa teraz juz raczej nie ...

proponuje wszelkie skrypty javy oraz style css umiesci w zew. plikach wiekszy pozadek kodu bedzie, razi mnie to biale tlo w ramce lepiej by wygladalo chyba jakies odcien koloru glownego strony, no i brak stopki uchornic to moze przed bez prawnym kopiowaniem chocby zdjec ale widze ze prace trwaja caly czas cos sie zmienia

jeszcze kilka uwag

<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250"> kdowanie standard to iso-8859-2

skoro juz sa stosowane style to po co stoswac zancznik font proponuje zastapic go znacznikiem div z odpowiednia kalsa(<div class="nazwa">tekst</div>
    w razie zmian wszytsk bedzie trwalo chwile bo zmiany beda tylko w stylach nie na kazdej stonie zmiana zancznika font

Uprawnienia umieszczania postów