Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: www.terrarystyka.pl, co się dzieje?

Mieszany widok

Re: www.terrarystyka.pl, co się dzieje?

rozumiem entuzjastyczne podejscie nowych terrarystów korzystających z serwisu, oraz tych ktorzy nie maja dostępu do naszego, lecz wciąż bardzo potępiam kopiowanie, i upiękrzanie opisów innych autorów, bez ich zgody.
    nie mowie tego zeby kogos poniżyc czy osmieszyc, lecz wciąż ubolewam nad chamską ignorancją ze strony adminów owego serwisu, na apele i prośby naszych autorów tekstów, opisów, ktorych przetłumaczenie bardzo czesto wiązalo sie z bardzo duzym nakladem czasowym, nieraz pienieznym, o ustosunkowanie sie do tych próśb, ktore nawiazywaly do kopiowania naszej wiedzy... bez naszej wiedzy.

Moje wypowiedź nie miała na celu rozpoczęcia tego typu wymiany zdań - poprostu wyraziłam swoją opinię i myślę, że powiedziałam już wszystko co chciałam na ten temat. A w tego typu rozgrywki poprostu nie mam zamiaru wchodzić.

ja tez nie, bo dla mnie tamat, jest zamkniety bo wiem ze ani poszkodowani ani winni nie odpuszcza... chcialem jedynie uzasadnic nasze nastawienie.

mich, po prostu nie każdy ma tatusia, który sponsoruje dziecku zachcianki. Niektórzy musza sami za wszystko płacić i sami wszystko budować od podstaw.
    A jak się kończy odcięcie kraniku rodziców, to co poniektórzy dobrze wiedzą ]:->

Hejze, to ze ktos skopiowal tekst (to moje przypuszczenia, bo nie wiem nic o tym), to nie wina kobera, czy kogo innego, tylko plagiatora. Czy przez to strona niewarta jest odwiedzin? Mysle, ze jest. A argument, ze wiekszosc tego co jest tam znajdziemy tutaj jest smieszny. Porownaj ilosc opisow "tu" i "tam".

wiesz, mysle ze wina lezy tak pomiędzy... po pierwsze, owszem masz racje, plagiator jest winny, ale on sam nie moze ot tak sobie zamiescic opisu na stronie... z tego co udalo mi sie wyczytac na ich serwisie, zanim dostalem bana, to wpierw musi ten opis zostac zaakceptowany przez odpowiednio, uprawnione osoby... admini. i to do nich, ich szefa czyli kobera mamy pretensje... a jesli chcesz porownywac, to bardoz prosze, tylko nie porownuj "tabelki" z pełnym opisem. rowniez zwroc uwage na autorów opisów, a jesli mozliwosc, zobacz czy autor opisu hoduje zwierze ktore opisał, sam wyciagnij wnioski, powodzenia.

Oj pepre są braki na tym www. pewnie wiesz o kogo mi chodzi ;-)

mi tu Nikogo nie brakuje

Witam
    i tu wlasnie sie odezwe...
    Piotr - sam napisales kilka opisow zwierzat o ktorych niemasz zielonego pojecia... i to nawet nie dlatego ze nie miales z nimi kontaktu - doskonale zdaje sobie sprawe z faktu iz niejedno ciekawe zwierze miales w "swoich rekach"... tyle , ze jest jedno "ale" - POLECIALO...:/
    Sorx... jednak wpienia mnie gdy ktos probuje zarzucac innym to czym sam sie para... - ile jest opisow napisanych przez Ciebie BEZ opierania sie o literature czy tez net ??:> ile gatunkow utrzymales u siebie dluzej w chowie czy tez hodowli niz kwartal??:> ile z nich sam mnozyles??:>
    - osobiscie nie znam jezykow obcych , nie pisze opisow na podstawie czy to wlasnych doswiadczen czy tez tlumaczen , jednak jestem jedna z osob ktore takowe opisy sprawdzaja przed zaakceptowaniem ich przez Kobera (o to samo moze mnie prosic Nook - tyle ze ja sie pod cudzymi artykulami czy opisami nie podpisze...) - mam w "duszy" podzialy pomiedzy stronkami - jak sam doskonale wiesz w moim interesie jest jak najbardziej rozwoj terrarystyki w ogole a nie w oparciu o konkretna strone internetowa ... opis jest opis... jezeli autor nawali merytorycznie - poprawie , ewentualnie odrzuce - nie mam zamiaru dociekac z jakich zrodel pochodzi konkretne zdanie czy fraza - jezeli jest to dokladna kopia czyjejs pracy , coz... zawsze mozna autora podac do sadu... ale od osob sprawdzajacych wartosc merytoryczna opisow - prosze sie ODP...
    Nerwy mnie biora gdy czytam - "Ci" / "Tamci" / "My" - gdy slysze , ze ktos ma problem ze zwierzeciem - polecam OBA serwisy...
    Jest nastepne "ale" - tutaj mozna kogos zjechac bez dania REALNYCH POWODOW... czlowiek sie zwraca z pytaniem o zwierze a dowiaduje sie ze jest imbecylem do potegi Ntej , zamiast uslyszec cos co moglo by mu pomoc w danym przypadku - nie twierdze ze takie sytuacje sa codziennoscia - jednak widocznie moderatorow jest zbyt malo (lub sa zbyt leniwi) aby moc je opanowac - a niezle sie rzucaja w oczy...

Majac nadzieje iz okres "wojny" pomiedzy serwisami zakonczy sie jak najszybciej
    Pozdrawiam
    Piotr Frąszczak

www.curtus.150.pl

piotrze znow sie bajek naczytales czy czegos na ktoryms serwisie niezauwazyles lub zle doczytales? u nas są zaledwie 3 opisy mojego autorstwa, nie pisze opisów zeby punkty zdobywac, czy byc w gronie" moderator serwisu" czy zeby sobi w podpisie dopisac jestem fafarafa nie odpowiadam na pytania na gg. 3 opisy, tyle napisalem, i to akurat o zwierzetach ktore mialem nieco dluzej niz 3 miesiace (pomijając fakt ze ty mieszkasz pod wrockiem, ja w warszawie, znamy sie jedynie z targowiska w lodzi, ja ani razy nie bylem w tojej "hali" (podobno raczej szopa z drewna" ani ty nie byles w mojej "hali" (moze u was sie mowi hala na cos zupelnie innego niz u nas, tak jak "wychodzic na pole" - to juz nie u was, tylko przyklad) to ze nie bylo mnie stac by phantasticusy, czy ebenaui, czy sikorae u siebie trzymac jest czyms zupelnie innym niz "polecialo" w przeciwinstwie do ciebie, nie sciemniam ludziom ze sam importuje i prowadze kwarantanne, tylko rzeczywiscie to robilem (przepraszam, pomyłka, masz legalne agamy brodate z wasnego importu), a ze wiekszosc zwierząt bylo ze swiezego odłowu, to jest to naturalne ze po 3 dniowym locie do polski, czesc z nich byla slabsza, jednak zerknij do moich opisów, i zobaczysz ze jednak nie sa to "te" zwierzeta.
    Mi nie do konca chodzi o tłumaczenie, bo kazdy wie ze tłumaczenie jest jak najbardziej na miejscu, ale zawsze, przynajmniej kultura nakazuje zeby podac autora źródła... i z calym szacunkiem, nie porownuj nas do ludzi od was by podawac nieletnich do sądu za pogwałcenie praw autorskich.
    jak kiedys bedziesz, w bardzo dalekiej przyszlosci, w czechach, poprzywoź sobie ksiązki czeskie, sa calkiem zrozumiałne, nawet dla polaka.
    milego dnia zycze

Uprawnienia umieszczania postów