-
Re: www.terrarystyka.pl, co się dzieje?
A mnie owszem, jedej znaczącej osoby na forum Legwan Zielony
-
Witam,
pepre, teraz ja poproszę o dokładne podanie, które z opisów są plagiatami?? Chciałabym to naprawdę sprawdzić.
A co do bana to po prostu nie kłam. Bo tego akurat jestem pewna na 1000 %. NIE MASZ BANA na terrarystyka.com.pl
Skłamiesz raz, będziesz kłamał zawsze:>:>:>.
-
jakos niejednokrotnie probowalem wejsc, ale mi sie nie udawalo... moze mnie neostrada niewpuszcza albo mam jakies blokady rodzicielskie powłaczane.
-
Nie na temat, ale korzystam z obecności osoby, która jak widzę ma coś wspólnego z terrarystyką.pl. Tam niestety nie mam wielkich szans na zadawanie pytań (problemy techniczne). Tak więc: czy w przewidywalnej przyszłości możliwe jest usprawnienie działania tego serwisu??? (zmiana serwera?). Kilkukrotnie próbowałem porozmawiać na jakiś temat, ale zawsze jakaś mała awaria stawała na przeszkodzie - w takiej sytuacji zupełnie naturalnym jest, że wiele osób zwiało z waszego forum i nigdy z niego nie korzysta. Nie sposób dyskutować, jeśli przerwy między wypowiedziami wynoszą tydzień. Dodam, że merytorycznie nie mam wam nic do zarzucenia i chętnie czasem bym odwiedził. Tak więc kiedy??? Ps. do oponentów: zawsze można omijać niewygodne i drażniące serwisy, po jaką cholerę wlazić tam, gdzie wszystko nam się nie podoba....
-
-
w niedalekiej przyslosci, jak mi sie uda wejsc na strone to "przeszukam waszą bazę danych" i odpowiem na pytanie... tak czy tak, głownie chodzi mi o podpisy pod opisami... jezli juz piszemy ze czesc danych pochodzi ze stron w internecie, to warto byłoby je podać, (wbrew pozorom nie chodzi mi o podpisanie terrarium.com.pl lecz o zagraniczne strony o danym gatunku... ułatwiłoby to pogłebienie wiedzy nt. tego gatunku, jezeli osoba nie jest np. biegla w obsludze internetu, czy nie znala strony z ktorej korzystał autor opisu) jako dobry, stary przyklad, ktory wciaz mi tkwi w glowie[
] to uroplatus phantasticus, znacznie rzadziej opisywany, znacznie rzadziej rozmnazany nic chociażby ebenaui czy sikorae. ktory w "handlu": nie mowie o pojedynczych przypadkach; w polsce ukazal sie raz, gdy ja je sprowadzilem. lubie zbiegi okolicznosci
-
Witam
Aby jasnym bylo - Twoj post Piotrze zostal zmieniony... TAKIEJ mozliwosci niemial NIKT na tym forum poza moderatorami... jest to jawne naduzycie mozliwosci jakie daje Ci bycie moderatorem tego forum... wklejam orginalna tresc przeslana mi na poczte z tego serwisu i moja na nia odpowiedz...
Ta wiadomo?ć została wysłana z forum: Strony internetowe
URL: http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=8&i=770&t=711
----------------------------------------------------------------
Użytkownik napisał:
piotrze znow sie bajek naczytales czy czegos na ktoryms serwisie
niezauwazyles lub zle doczytales? u nas są zaledwie 3 opisy mojego
autorstwa, nie pisze opisów zeby punkty zdobywac, czy byc w gronie"
moderator serwisu" czy zeby sobi w podpisie dopisac jestem fafarafa nie
odpowiadam na pytania na gg. 3 opisy, tyle napisalem, i to akurat o
zwierzetach ktore mialem nieco dluzej niz 3 miesiace (pomijając fakt ze ty
mieszkasz pod wrockiem, ja w warszawie, znamy sie jedynie z targowiska w
lodzi, ja ani razy nie bylem w tojej "hali" (podobno raczej szopa z
drewna" ani ty nie byles w mojej "hali" (moze u was sie mowi hala na cos
zupelnie innego niz u nas, tak jak "wychodzic na pole" - to juz nie u was,
tylko przyklad) to ze nie bylo mnie stac by phantasticusy, czy ebenaui,
czy sikorae u siebie trzymac jest czyms zupelnie innym niz "polecialo" w
przeciwinstwie do ciebie, nie sciemniam ludziom ze sam importuje i
prowadze kwarantanne, tylko rzeczywiscie to robilem, a ze wiekszosc
zwierząt bylo ze swiezego odłowu, to jest to naturalne ze po 3 dniowym
locie do polski, czesc z nich byla slabsza, jednak zerknij do moich
opisów, i zobaczysz ze jednak nie sa to "te" zwierzeta. pomijając juz to,
moze ty zaczniesz cos pisac, przeciez jestes chyba wykształconym
czlowiekiem, masz bardzo duza wiedze o zwierzetach, a najlepiej w ogole by
bylo jak byś se fajny książki poprzywizil z Czech i zacząl to tlumaczyc.
oczywiscie na nowym paszporcie. milego dnia zycze 
----------------------------------------------------------------
www.terrarium.com.pl
odpowiadam :
Piotr - niewiem dlaczego Cie "boli" iz ktos kto sciera sie z codziennym odpowiadaniem na forum - niechce tego kontynulowac na "priv" kosztem pozostalych urzytkownikow forum - wiem ze nie idzie Ci o mnie - jednak sam rowniez wole odpowiedziec na pytanie zadane na forum zamiast dwadziescia razy omawiac jedna i te sama tematyke na np.GG czy tez czacie...
Hmm... "szopa z drewna"??:> 

niezle 
Szkoda tylko ze osoba ktora Ci takich glupot naopowiadala nie dodala jeszcze ze panuje w tej "szopie" (z ceglanego 40cm muru izolowanego 5cm steropianu) stala temperatura 27stC w dzien , 24stC noca , powietrze jest wymieniane calkowicie dwa razy w ciagu godziny, a wszelkie powierzchnie w srodku zmywalne... nadal sluchaj takich bzdur 

Coz... niewiem szczerze powiedziawszy skad wsrod handlarzy powstala plota iz nikogo nie wposzczam do siebie na teren... - ja poprostu malo kogo do siebie zapraszam... tutaj sie pracuje a nie udziela wywiadow czy wykladow polaczonych z wycieczkami... jest kilka osob swiecie przekonanych ze sie z czyms "bunkruje" :> spoxik - zaczela mnie bawic ta sytuacja i niech se tak narazie zostanie
Co do estetyki z zewnatrz... no... hmm... pewnie gdybym nawet zainwestowal fortune to dawny "biurowiec gospodarczy" PGRu nie wygladal by ladnie

"Sciemnianie o imporcie"?? - Piotr - niewiem skad Ci przyszlo do glowki ze sciemniam... regularnie importuje zwierzeta , odprawiam je , przeprowadzam kwarantanne - wiem ze nawet i Ty to robiles (to przeciez nic nadzwyczajnego - nawet niezbyt inteligentna osoba jest w stanie to robic jezeli tylko chce,ma mnostwo wolnego czasu i pieniadze)... tyle ze ja nie importuje zwierzat bezposrednio z natury... te kupuje tutaj na miejscu ( a obowiazkiem importera jest je kwarantannowac) - na dodatek nie pedze prosto z lotniska do sklepow , by jak najszybciej pozbyc sie zwierzakow... nawet kupione na miejscu - przechodza u mnie przynajmniej 14dniowa kwarantanne wewnetrzna...
Co do opisow - od 1,5 roku udzielam sie w miare mozliwosci na obu forach terrarystycznych (w przeciwienstwie do niektorych "specow" - nie uzywajac tego co pisze jako reklamy wlasnej firmy w celu "naganiania" sobie klientow... trzeba bedzie to troche teraz zmienic...:> ) , niemam czasu by pisac cos wiecej a i mowiac szczerze - nie potrafie odpowiadac na nie zadane pytania...
Nowy paszport?? - oso chosi?? od dwuch lat mam co prawda nowo wyrobiony dokument... ale co to ma do rzeczy?? pierwszy mi sie poprostu po 10 latach "skonczyl"... nie kapuje... nie jezdze do czech na gieldy w przeciwienstwie do Ciebie... nie przywoze z tamtad lewizny... na czeskiej gieldzie nie widziano mnie juz "uuuhuhuuuuuuuuuuuuuuuu" a moze nawet dluzej

to tez chyba bede musial zmienic... :>
Licze na to ze nie powtorzy sie sytuacja zmiany tekstu wypowiedzi - ten "numer" nie swiadczy najlepiej o rzetelnosci forum... Dodam iz "nie udajac" neutralnego - wchodze na oba fora i na obu odpisuje gdy tylko mam cos do powiedzenia... tak wiec nie mow prosze w moim przypadku o "NAS" czy tez o "WAS"... pomijajac czat TCP gdzie nie wchodze zbyt czesto (kwestia ilosci przesylanych bitow...) - zaden z obu serwisow nie jest przezemnie traktowany inaczej...
Z nadzieja ze rozwialem choc niektore niedomowienia (niestety nie zalezy mi na rozwiewaniu wszystkich idiotycznych insynuacji i plotek...:>)
Pozdrawiam
Piotr Frąszczak
www.curtus.150.pl
-
Nie wchodząc w spór na temat wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocy bo tak widzę ten niepotrzebny konflikt, zapewniam, ze "szopa" Curtusa jest profesjonalna i to od dawna, bo dawno tam byłem.
-
czyli wszystko jasne ty piszesz bajki o mnie i moich zwierzetach ktore "polecialy" i ze na dodatek je opisuje... a ja pisze bajki o twojej szopce... widzisz co sie dzieje jak sie słucha plotek.
"nawet kupione na miejscu - przechodza u mnie przynajmniej 14dniowa kwarantanne wewnetrzna"
co do tej kwarantanny, to prosze piotrze nie wciskaj mi kitu... dobrze wiem jak przyjezdzales do wawki i jak zwierzeta rozwoziles po sklepach... Felsumy z czerwonymi roztoczami, agamy czerwonogłowe ktore po 2 dniach leciały przez pasożyty. wiem ze to nie twoje transporty ale sam dobrze wiesz, jaka one kwarantanne przeszły, jezeli juz sobie conieco tłumaczymy, to nie okłamuj mnie, ani innych ktorych. ew. topic mogl zainteresowac - to akurat wiem ze nie sa ploty, bo mialem okazje obejrzec fotki z sekcji agamki, a roztocza na felciach.... hehehe, nie sa dla mnie czyms dziwnym, a jednak wierze wetom w sklepie, ktorzy tych felsum od ciebie nie przyjeli.
a z czechami, eheheh, nigdy na giełde do nich nie trafilem, choc przyznam ze ceny maja interesujace i juz mialem wyrobiona kwarantanne na czechy... (znow mi zarzucasz cos co ci sie pewnie przysnilo) albo gdzies uslyszales ... nie zapomnij wyrobic nowego paszportu, jadąc do czech...
-
Hmm... co do plotek... - chyba nie do konca sa to plotki jezeli idzie o upadki w Twoich zwierzakach... chocby nieszczesna sprawa dwuch regiuskow pod rzad - opisywana zreszta przez jednego z uzytkownikow tegoz forum... pomijam juz "pisma" jakimi sobie popsules do konca opinie w wielu sklepach "nie uznaje reklamacji bo... " - w taki wlasnie sposob traci sie klientele i "kladzie" dobrze sie zapowiadajaca firme... sorx... ale musisz sie jeszcze duuuuuzo naumiec...
Co do nieszczesnego samca A.agama do ktorego pijesz - nie pochodzil on ze swierzego transportu... to iz moja dostawa do warszawy zbiegala sie w czasie akurat z transportem zwierzat z tanzanii - bylo przypadkiem - tak sie sklada ze zamowienie przyjmowalem w czwartek nie mogac nawet wiedziec kiedy DOKLADNIE bedzie nastepny transport , a mialem jeszcze na stanie zwierzeta sprzed 3miesiecy - samiec ten pochodzil z partii juz od tamtego czasu przebywajacej u mnie... Nie moge zaprzeczyc - wykryto oblence - tyle tylko ze zwierze bedace w idealnej kondycji , z powodu oblencow nie ginie z dnia na dzien... raczej sklanialbym sie tu do opinii iz doszlo do smierci zwierzaka z powodu stresu zwiazanego z przenosinami - jednak nie ulega dyskusji - moj wet nawalil , pominol zwierze przy przeprowadzaniu rutynowych czynnosci zwiazanych z "przyjeciem towaru" :/ - natomiast faktem ktory pozwalasz sobie przemilczec , jest to iz reklamacje uwzglednilem NATYCHMIAST i bezdyskusyjnie... juz agamkami (sklep dostal 3szt na czas miesiaca do wyboru i byly w tak dobrym stanie iz wszystkie trzy zatrzymano...) z dostawy o ktorej mowisz , tyle tylko , ze tym razem odrobaczanej juz pod moim osobistym nadzorem i srodkiem o duzo wiekszej skutecznosci niz uzywane wtedy najczesciej pyrantelum...
Co do czerwonych roztoczy u jaszczurek takich jak Felsuma , Legwan , Toke , Anolis - sa one praktycznie niegrozne dla zwierzecia - jedynym realnym ryzykiem jakie ze soba niosa jest mozliwosc przenoszenia patogenow z osobnikow chorych na zdrowe - namnazaja sie w sytuacji obnizonej wilgotnosci terrarium i wtedy zeczywiscie moga stanowic plage - osobiscie stawiam na dobre warunki dla zwierzat w terrariach i niemam z nimi problemu... pojedyncze sztuki na konkretnych osobnikach sa zadaniem juz dla zatrudnianych przy dobrych sklepach.zool wetow.
No... jezeli idzie o kwestie "14dni" - fakt... czasami moze to byc upierdliwe... konkurencja rowniez sie z tego smieje (po cholere mrozic forse gdy mozna zwierzaki sprzedac na "pniu")- jednak sam przynajmniej mam czyste sumienie ze chociazby staram sie robic to co robie dobrze... wiem ze nie jestes w stanie tego zrozumiec - znasz troche inne realia... coz... nie sadz jednak innych w/g siebie...
Co do paszportu to nadal nie bardzo kojaze o co Ci chodzi... nie mialem ani nie zamierzam miec problemow ze slozbami granicznymi... poza tym nie tylko czeskie zwierzeta sprowadzam... 
Z nadzieja ze odposcisz sobie tematy o ktorych nie masz bladego pojecia (jak pokazala rzeczywistosc) i siejesz jedynie ferment...
Pozdrawiam
Piotr Frąszczak
Uprawnienia umieszczania postów