Witam
i tu wlasnie sie odezwe...
Piotr - sam napisales kilka opisow zwierzat o ktorych niemasz zielonego pojecia... i to nawet nie dlatego ze nie miales z nimi kontaktu - doskonale zdaje sobie sprawe z faktu iz niejedno ciekawe zwierze miales w "swoich rekach"... tyle , ze jest jedno "ale" - POLECIALO...:/
Sorx... jednak wpienia mnie gdy ktos probuje zarzucac innym to czym sam sie para... - ile jest opisow napisanych przez Ciebie BEZ opierania sie o literature czy tez net ??:> ile gatunkow utrzymales u siebie dluzej w chowie czy tez hodowli niz kwartal??:> ile z nich sam mnozyles??:>
- osobiscie nie znam jezykow obcych , nie pisze opisow na podstawie czy to wlasnych doswiadczen czy tez tlumaczen , jednak jestem jedna z osob ktore takowe opisy sprawdzaja przed zaakceptowaniem ich przez Kobera (o to samo moze mnie prosic Nook - tyle ze ja sie pod cudzymi artykulami czy opisami nie podpisze...) - mam w "duszy" podzialy pomiedzy stronkami - jak sam doskonale wiesz w moim interesie jest jak najbardziej rozwoj terrarystyki w ogole a nie w oparciu o konkretna strone internetowa ... opis jest opis... jezeli autor nawali merytorycznie - poprawie , ewentualnie odrzuce - nie mam zamiaru dociekac z jakich zrodel pochodzi konkretne zdanie czy fraza - jezeli jest to dokladna kopia czyjejs pracy , coz... zawsze mozna autora podac do sadu... ale od osob sprawdzajacych wartosc merytoryczna opisow - prosze sie ODP...
Nerwy mnie biora gdy czytam - "Ci" / "Tamci" / "My" - gdy slysze , ze ktos ma problem ze zwierzeciem - polecam OBA serwisy...
Jest nastepne "ale" - tutaj mozna kogos zjechac bez dania REALNYCH POWODOW... czlowiek sie zwraca z pytaniem o zwierze a dowiaduje sie ze jest imbecylem do potegi Ntej , zamiast uslyszec cos co moglo by mu pomoc w danym przypadku - nie twierdze ze takie sytuacje sa codziennoscia - jednak widocznie moderatorow jest zbyt malo (lub sa zbyt leniwi) aby moc je opanowac - a niezle sie rzucaja w oczy...

Majac nadzieje iz okres "wojny" pomiedzy serwisami zakonczy sie jak najszybciej
Pozdrawiam
Piotr Frąszczak

www.curtus.150.pl