-
Re: www.terrarystyka.pl, co się dzieje?
Witam
Aby jasnym bylo - Twoj post Piotrze zostal zmieniony... TAKIEJ mozliwosci niemial NIKT na tym forum poza moderatorami... jest to jawne naduzycie mozliwosci jakie daje Ci bycie moderatorem tego forum... wklejam orginalna tresc przeslana mi na poczte z tego serwisu i moja na nia odpowiedz...
Ta wiadomo?ć została wysłana z forum: Strony internetowe
URL: http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=8&i=770&t=711
----------------------------------------------------------------
Użytkownik napisał:
piotrze znow sie bajek naczytales czy czegos na ktoryms serwisie
niezauwazyles lub zle doczytales? u nas są zaledwie 3 opisy mojego
autorstwa, nie pisze opisów zeby punkty zdobywac, czy byc w gronie"
moderator serwisu" czy zeby sobi w podpisie dopisac jestem fafarafa nie
odpowiadam na pytania na gg. 3 opisy, tyle napisalem, i to akurat o
zwierzetach ktore mialem nieco dluzej niz 3 miesiace (pomijając fakt ze ty
mieszkasz pod wrockiem, ja w warszawie, znamy sie jedynie z targowiska w
lodzi, ja ani razy nie bylem w tojej "hali" (podobno raczej szopa z
drewna" ani ty nie byles w mojej "hali" (moze u was sie mowi hala na cos
zupelnie innego niz u nas, tak jak "wychodzic na pole" - to juz nie u was,
tylko przyklad) to ze nie bylo mnie stac by phantasticusy, czy ebenaui,
czy sikorae u siebie trzymac jest czyms zupelnie innym niz "polecialo" w
przeciwinstwie do ciebie, nie sciemniam ludziom ze sam importuje i
prowadze kwarantanne, tylko rzeczywiscie to robilem, a ze wiekszosc
zwierząt bylo ze swiezego odłowu, to jest to naturalne ze po 3 dniowym
locie do polski, czesc z nich byla slabsza, jednak zerknij do moich
opisów, i zobaczysz ze jednak nie sa to "te" zwierzeta. pomijając juz to,
moze ty zaczniesz cos pisac, przeciez jestes chyba wykształconym
czlowiekiem, masz bardzo duza wiedze o zwierzetach, a najlepiej w ogole by
bylo jak byś se fajny książki poprzywizil z Czech i zacząl to tlumaczyc.
oczywiscie na nowym paszporcie. milego dnia zycze 
----------------------------------------------------------------
www.terrarium.com.pl
odpowiadam :
Piotr - niewiem dlaczego Cie "boli" iz ktos kto sciera sie z codziennym odpowiadaniem na forum - niechce tego kontynulowac na "priv" kosztem pozostalych urzytkownikow forum - wiem ze nie idzie Ci o mnie - jednak sam rowniez wole odpowiedziec na pytanie zadane na forum zamiast dwadziescia razy omawiac jedna i te sama tematyke na np.GG czy tez czacie...
Hmm... "szopa z drewna"??:> 

niezle 
Szkoda tylko ze osoba ktora Ci takich glupot naopowiadala nie dodala jeszcze ze panuje w tej "szopie" (z ceglanego 40cm muru izolowanego 5cm steropianu) stala temperatura 27stC w dzien , 24stC noca , powietrze jest wymieniane calkowicie dwa razy w ciagu godziny, a wszelkie powierzchnie w srodku zmywalne... nadal sluchaj takich bzdur 

Coz... niewiem szczerze powiedziawszy skad wsrod handlarzy powstala plota iz nikogo nie wposzczam do siebie na teren... - ja poprostu malo kogo do siebie zapraszam... tutaj sie pracuje a nie udziela wywiadow czy wykladow polaczonych z wycieczkami... jest kilka osob swiecie przekonanych ze sie z czyms "bunkruje" :> spoxik - zaczela mnie bawic ta sytuacja i niech se tak narazie zostanie
Co do estetyki z zewnatrz... no... hmm... pewnie gdybym nawet zainwestowal fortune to dawny "biurowiec gospodarczy" PGRu nie wygladal by ladnie

"Sciemnianie o imporcie"?? - Piotr - niewiem skad Ci przyszlo do glowki ze sciemniam... regularnie importuje zwierzeta , odprawiam je , przeprowadzam kwarantanne - wiem ze nawet i Ty to robiles (to przeciez nic nadzwyczajnego - nawet niezbyt inteligentna osoba jest w stanie to robic jezeli tylko chce,ma mnostwo wolnego czasu i pieniadze)... tyle ze ja nie importuje zwierzat bezposrednio z natury... te kupuje tutaj na miejscu ( a obowiazkiem importera jest je kwarantannowac) - na dodatek nie pedze prosto z lotniska do sklepow , by jak najszybciej pozbyc sie zwierzakow... nawet kupione na miejscu - przechodza u mnie przynajmniej 14dniowa kwarantanne wewnetrzna...
Co do opisow - od 1,5 roku udzielam sie w miare mozliwosci na obu forach terrarystycznych (w przeciwienstwie do niektorych "specow" - nie uzywajac tego co pisze jako reklamy wlasnej firmy w celu "naganiania" sobie klientow... trzeba bedzie to troche teraz zmienic...:> ) , niemam czasu by pisac cos wiecej a i mowiac szczerze - nie potrafie odpowiadac na nie zadane pytania...
Nowy paszport?? - oso chosi?? od dwuch lat mam co prawda nowo wyrobiony dokument... ale co to ma do rzeczy?? pierwszy mi sie poprostu po 10 latach "skonczyl"... nie kapuje... nie jezdze do czech na gieldy w przeciwienstwie do Ciebie... nie przywoze z tamtad lewizny... na czeskiej gieldzie nie widziano mnie juz "uuuhuhuuuuuuuuuuuuuuuu" a moze nawet dluzej

to tez chyba bede musial zmienic... :>
Licze na to ze nie powtorzy sie sytuacja zmiany tekstu wypowiedzi - ten "numer" nie swiadczy najlepiej o rzetelnosci forum... Dodam iz "nie udajac" neutralnego - wchodze na oba fora i na obu odpisuje gdy tylko mam cos do powiedzenia... tak wiec nie mow prosze w moim przypadku o "NAS" czy tez o "WAS"... pomijajac czat TCP gdzie nie wchodze zbyt czesto (kwestia ilosci przesylanych bitow...) - zaden z obu serwisow nie jest przezemnie traktowany inaczej...
Z nadzieja ze rozwialem choc niektore niedomowienia (niestety nie zalezy mi na rozwiewaniu wszystkich idiotycznych insynuacji i plotek...:>)
Pozdrawiam
Piotr Frąszczak
www.curtus.150.pl
Uprawnienia umieszczania postów