-
Re: www.terrarystyka.pl, co się dzieje?
Hmmm moj post pewnie za chwilę wyleci, no ale sprobujmy ...
Wielokrotnie na tym forum przewijał się wątek naszych tabelek i wyśmiewanie się z nich jako niekompletnych "opisów" ... otóż nigdy nie było założenia że tabelki te mają zastąpić opisy ... tabelki w swym założeniu podają PODSTAWOWE informacje na temat danego gatunku ...ma to swoje zastosowanie - 1. jak to pisał powyżej Jasiu gdy ktoś np szuka dla siebie odpowiedniego gatunku ... po 2. weźcie pod uwagę, że pewne fakty przy utrzymaniu zwierząt pokrywają się ... np żywienie jaszczurek drapieżnych czy oswajanie ... więc gdyby ktoś wykazał odrobinę samodzielności to zapoznanie się z tabelą i działem artykuły daje już pewne podstawy ... a opisy są i będą uzupełniane z czasem ... jest to naszym zdaniem lepsza forma przekazywania wiedzy niż lakoniczne, powierzchowne opisy gatunków ...które właściwie przekazują tyle samo co tabela tylko powiedziane większą ilością zdań ...
Fakt nie przy wszystkich tabelach widnieją zdjęcia zwierząt - ale co za problem skopiować nazwę łacińską zwierzęcia w wyszukiwarkę i obejrzeć zdjęcie ...przy okazji doczytać coś ...? Zdjęć na serwisie napewno będzie coraz więcej.
Double, piszesz że śmieszna jest lista kilkuset , "nierzadko rzadkich" ...cóż weź pod uwagę, że niektórzy szukają innych zwierząt niż legwan zielony czy gekon lamparci ... to, że istnieją najpopularniejsze gatunki nie znaczy że serwis ma się do nich ograniczać prawda?
Co do duszy TCP ..coż o gustach się nie dyskutuje ... dla mnie serwis to nie tylko strona www ale także tworzący ją ludzie ... ja jakoś wolę by osoby te wykazywały pewien poziom kultury osobistej ...
Wątek ataków na CURTUSA pominę , po prostu szkoda słów.
Uprawnienia umieszczania postów