-
Re: www.terrarystyka.pl, co się dzieje?
> Co do duszy TCP ..coż o gustach się nie dyskutuje ... dla mnie
> serwis to nie tylko strona www ale także tworzący ją ludzie ...
> ja jakoś wolę by osoby te wykazywały pewien poziom kultury
> osobistej ...
Wtrące się do tego wątku aczkolwiek tego nie chciałem; swoją wypowiedzią godzisz we wszystkich tych którzy budują ten serwis (piszesz w liczbie mnogiej, więc na pewno nie odnosi się tylko do pepre); twórców opisów, artykułów, newsów również we mnie ponieważ zarządzam i tworzę tę stronę od dawna.
Jak macie między sobą jakieś porachunki to bardzo proszę załatwiajcie je na e-mailach bo nie dotyczą one wszystkich użytkowników tylko was, a forum to miejsce na publiczne dyskusje a nie na prywatną korespondencję.
-
Cóż w takim razie przepraszam wszystkich którzy niesłusznie mogli się poczuć urażeni - chodziło mi o adminów serwisu a nie userów piszących opisy ...być może niezbyt jasno się wyraziłam ... dziwię się jednak Nook że tak wyraźnie odcinasz się od tego co napisałam ... pamiętaj, że świat jest bardzo mały i nawet jeśli nie powiesz mi czegoś w twarz, to nie znaczy, że to do mnie nie dojdzie
no chyba, że mamy całkiem inne wyobrażenie na temat kulturalnego wyrażania się o innych osobach...
To jednak rzeczywiście nie jest temat na forum.
Wracając do głównego wątku - jeszcze trochę cierpliwości i myślę, że nie będzie już powodów do narzekań ...
-
kurcze no mialem juz sie w tym watku nie wypowiadac, ale widze ze podobnie jak niektore rzeczy na ziemi, predko nie umrze.
"pamiętaj, że świat jest bardzo mały i nawet jeśli nie powiesz mi czegoś w twarz, to nie znaczy, że to do mnie nie dojdzie
"
chyba ty nieco o tym zapomnialas... między innymi dlatego do was nie zagladam, ze nie raz widzialem screeny z waszych (zarowno twoje wypowiedzi, jak i kobera, jak i Atraxa) dyskusji na zarowno moj temat, nooka, jak i śp. exo-fauny, chodzi mi zarowno o waszego czata, jak i na forum; po zarzuceniu nam czegos... w momencie gdy sie zabieralismy by na to odpowiedziec.. watek byl "zamykany" (nie wspomne juz o zarzutach curtusa, o naduzywaniu swych uprawnien... dobrze pamietam jak u was byl dosyc wyraznie obelżywy post na moj temat, ktory kober chyba po dwoch dniach zamknal... na ktory alicja po paru dniach od zamkniecia jednak dorzucila swe 5groszy)
(a screenow nie zamieszcze bo jeszcze weźmie mnie ktos poda do sądu za to
)))))
-
Hmm skoro już wspomniałeś o sądzie Pepre ... to nie przypominam sobie bym wyrażała zgodę na wykorzystywanie mojego zdjęcia na Waszym serwisie (czacie) ...(rozdział 10, art. 81; ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych) ....
-
-
Pepre czy to do mnie? czy przypadkowo pod moim postem się znalazło?
-
nie, nie do ciebie, tak sie dzieje jak sie przeglada płasko
-
"a jest wykorzystywane?"
A nie bylo? Z tego co pamietam - bylo!
-
Wtrącę się...
Sprawa dziwnej zbierzności opisów na terraium.com.pl i terrarystyka.com.pl jest rzeczywiście nie do udowodnienia. Zaskakujące jest jednak, że te same gatunki niemal nieosiągalnych zwierząt znalazły się na terrarystyce, nieraz tuż po ich wprowadzeniu do serwisu terrarium...
Mogę jedynie napisać, że wyrzucony, żenujący (napisany przeze mnie
opis Diplodactylus galeatus (napisany dosłownie dla picu) znalazł sie wsród opisów, czy jak wolą je nazywać 'tabelek' (hahaha) serwisu terrarystyka.com.pl...
Podobnie było z opisami bazyliszków napisanych przez dr Roberta (który sam zresztą zaproponował polską nazwę dla Basiliscus galeritus (Bazyliszek ekwadorski)), które zamieścili na terrarystyce... Zaproponowane przeze mnie i pepre nazwy dla Furcifer pardalis również znalazły się na wyżej wymienionym serwisie...
Tylko tyle sprawdzilem, ale jestem przekonany, że znalazłoby się jeszcze więcej takich perełek...
Droga Alicjo, jeżeli uważasz, że taka forma opisów w Waszym serwisie jest najlepszą informacją dla poczatkujących terrarystów, to nie dziwię się, dlaczego terrarystyka w Polsce 'raczkuje'...
hatiras
Uprawnienia umieszczania postów