-
Cyclosternum fasciatum L7 chyba samiec - 50zł!!
Cyclosternum fasciatum po 7wyl ma ok 1cm ciałka dlatego sadze ze to samiec, juz ładnie wybrawiony. Cena 50zł
-
Re: Cyclosternum fasciatum L7 chyba samiec - 50zł!!
Jesli to L7 to napewno nie możliwe jest aby miał 1 cm ciałka :/ .
-
mam go od 1 wyl i napewno do 10 licze całkiem nieźle
w opisie jest napisane ze samce osiągaja ok 3cm...dlatego sadze ze to samiec. Napewno jest po 7 wyl
jest juz w pełni wybarwiony
-
Od L4 jest już w pełni wybarwiony . Dorastają do 5 cm ale 1 cm jako L7 to nierealne !!
-
dlaczego nierealne?
widzialem doroslego samca chromatopelmy ktory mial z 7 cm z nogami i bulbusy 
kumpel ma usambare ktora jest po 8 wylince i chociaz ma swietne warunki dalej ma cm z nogami ..... inne z tego samego kokonu juz dawno urosly jak nalezy....
-
oki ale jakby nie było to dzial sprzedam.... i zapewniam ze potrafie liczyć do 7
nie moja wina ze pajączek jest nie wyrośnięty, jedzenia mu nie brakuje...na giełdzie Awi tez była zdziwiona jego wielkością i takze powiedziała ze to mozliwe ze to samiec, od giełdy przeszedł dwie wylinki i minimalnie urusł, jedynie kolorki sie zmieniły
-
Aha jeszcze specjalnie dla Dario, cytat z opisu tego gatunku: "Dojrzały samiec ma na przedniej parze odnóży haczyki, a na nogogłaszczkach narządy kopulacyjne. Jest sporo mniejszy od samicy - mierzy około 3 cm ciała."
JasieQ - to ten samiec Chromy który był na giełdzie
?? tez go widziałem
-
aha Dario...gratuluje hybrydy cambridgei+irmnia...ciekawe...ale jakbyś poczytał troszke to bys sie dowiedział ze przy L4 cambridgei jest prawie ze nie do odróżnienia od irmini...ok 6 wyl nabiera swoch jasnych kolorów...ale to tez taki mały szczegół, bo wkońcu to nie relane ze jeden z najmniejszych ptaszników po 7 wyl ma tylko 1cm ciałka...moze masz jeszcze jakieś ciekawe hybrydy:>??
-
Wtrace sie na chwilke - mam samca P. scrofa, ktory razem z odnozami ma 2,5 cm. Doroslego. Normalnie to te samce sa troche wieksze. Tak wiec nie ma sie co dziwic wielkosciom pajakow....
-
Cambri to nie jest hybryda , poprostu zaszła pomyłka i kupujący powiedział ze teraz nie pamieta która mi przysłał , czy hybryde czy zwykłą cambri . Ale teraz jest już wszystko Ok . Widziałem na allegro real fotki fasciatumek aviculari z miarką
, po 4 wylince - Mają tam na zdjęcie 1 cm ciałka i 2 cm z nogami - to wychodzi na to ze ma chyba same samiczki
.
Uprawnienia umieszczania postów