-
Ciekawa oferta - większość gat poraz 1 w polsce !!
TERAPHOSIDAE
Grammostola rosea wariant pomarańczowy ,duze samice 85 zł
Theraphosa blondi duze samice 250
Theraphosa blondi L3 60 zł ale tylko przy większym zamówieniu
Chilobrachys "guangxiensis" koło 8 wylinki 70 zł ( mozliwe ze taniej - zalezy ile osub będiz echciąło )
Pamphobeteus wallacei 30 zł L3 samica dorosła 230 zł
Phormictopus atrichomatus koło L1 40 zł
Avicularia metallica "blue" samiczki prawiedorosłe 170 zł
Aphonopelma clarki 220 zł dorosłe samice ( o ile nie jest na citesach bo jak jest to jej nie bedzie)
Chromatopelma cyanopubescensdorosłe samice 250
Citharischius crawshayi duza samica 270
Megaphobema robusta ---"--- --"--- 250
H.lividum dorosłe 180 zł
+ pare avicularii ( versi ulrichea ulticans, pare gat " sp" aurentika, huriana , bicegoi, ..)
NEMESIIDAE
Acanthogonathus francki samica 150 samiec niedorosły 120
http://www.insectariumvirtual.com/ga...37a5524f05fce3
naprawde wyjatkowe pająki !!
TRUE SPIDERS
Nephila sp. kenia samica prawie dorosła 100 / zapłodniona 150
Nephila sp. "Nigeria" 5 sztuk 80 zł 15 sztuk 160 ( młode )
Isopoda immanis 80 zł roczne , niesexione
-
Re: Ciekawa oferta - większość gat poraz 1 w polsce !!
-
mozesz podeslac fotki Avicularia metallica "blue" ???...
-
Witam Panie biolog!
Mam kilka zastrzezeń do informacji na temat systematyki. Pisanie niema tego pajaka przez biologa to profanacja i ignorancja. Jak to nie ma tego pajaka? cały gatunek wymarł? A, nazwa została zmieniona.... acha. To troszke co innego. Co do nazwy Davus fasciatus, to funkcjonowała ona juz bardzo długo. Może nie zauważyłes. I co znaczy:H.hercules - jak ktos wam to sprzedaje to ściema- tego pajaka niema ? To znaczy że wysyłam pustą kliszówkę, czy jak? Nie wiem fantoma, albo hologram? Chłopie! Ta notka to szczyt braku umiejętnosci tłumaczenia czegokolwiek, a poniekąd braku wiedzy! Co do H.hercules są to pajaki formalnie opisywane jako H sp. hercules. Teoretycznie nieoznaczone. z całym szacunkiem, ale jeśli chcesz sie wypowiadać na takie tematy, to troszkemozę doczytaj, a nie wypuszczaj bełkotliwych ciągów słownych nie majacych wiekszego sensu. Pozdrawiam.
-
I jeszcze jedno pytanie. Co to są TRUE SPIDERS? Ja mam wrażenie ze żyjemy w Polsce i uzywamy nazw polskich lub łacińskich. może to jakaś nowa rodzina? Oj Panie biolog.... szuka Pan sensacji w byle czym, a robi podstawowe błedy.
-
wiesz co , tekie problemy powinienneś załatwiać na prv no ale widze ze ty wolisz zaśmiecić komuś oferte swoimi wywodami ,,, no ale ok , niech będzie ustosunkuje sie do ciebie
"Pisanie niema tego pajaka przez biologa to profanacja i ignorancja "
ze co ?? wiesz opis ma dość ograniczoną ilość liter i nie jestem wstanie w nim przedstawić całej sprawy co zajełoby z 1000 znaków ,, ale ogulnie takiego pająka nie ma , jest to pająk widmo którego ktoś kiedyś raz znalazł i nikt go więcej nie widział , a tamten egzemplaz(ten znaleziony) jest tak zniszczony ze nie da sie go określić
"Jak to nie ma tego pajaka? cały gatunek wymarł? "
ja bym powiedziął ze to coś wstylu statku widma , nie to ze wymarł , poprostu nie wiadomo coto , gdzie i czy istneije ...
"A, nazwa została zmieniona.... acha "
nie , nazwa nie została zmieniona , to ludzie tacy jak ty nazwali nieokreślony gat"unek hysterocratesa " hercules" zeby sie lepiej sprzedawał - prawda ze chodliwa nazwa ??
"Co do nazwy Davus fasciatus, to funkcjonowała ona juz bardzo długo. Może nie zauważyłes."
i znowu wychodzi twoje niedouczenie , tak , pierwotnie funkcjonowała nazwa B.fasciatus ednak potem pająk został przeniesiony do Cyclosternum ( przykro mi nie pamientam przez kogo ) jednak w 2005 roku G. Shmidt przeprowadził rewizje gatunku i zpowrotem przywrucił pierwotna nazwe gatunkowi ,
mozesz o tym przeczytać w pracy : Schmidt G. 2005, Die Gattung Davus O.P.-Cambridge, 1892 (Arachnida : Araneae : Theraphosidae : Theraphosinae). Tarantulas of the World. Ausgabe 104, April 2005 : 7-18.
" I co znaczy:H.hercules - jak ktos wam to sprzedaje to ściema- tego pajaka niema ? To znaczy że wysyłam pustą kliszówkę, czy jak? Nie wiem fantoma, albo hologram? "
nie to znaczy ze dla własnych kozyści majątkowych posługujac sie hodliwą nazwą sprzedajez ludziom zupełnie inne pająki tzn jakiegoś Hysterocratesa sp.
"Ta notka to szczyt braku umiejętnosci tłumaczenia czegokolwiek, a poniekąd braku wiedzy! "
no wiesz chłopie trudno zebym mugł to zrobić lepiej w 250 znakach , jak ktos chce i go interesuje dokładniej czemu tak pisze zawsze moze zgłosić sie do mnie na gg ...
a brak wiedzy i kultury to jak dlamnie ty tutaj pokazujesz ...
"H.hercules są to pajaki formalnie opisywane jako H sp. hercules."
poszukaj w archiwum , pare miesięcy temu sam postulowałem o takie pisanie ich nazw i couczciwsi chodowcy np Robert.P tak robią ... ale jak sie nie myle u ciebie ciągle pisze H.hercules ,
"są to pajaki formalnie opisywane jako H sp. hercules"
to czemu tak nie piszesz tylko kit ludziom wciskasz ?? napisz w ten sposuj jak tu sampodałes i nie będzie problemu ...
dodam jeszcze ze to " hercules" po sp nie jest formalne a swego rodzaju ugodą ( o ile sie nie myle pierwszy wprowadziłen na forum idee pisania w ten sposub ale pewny nie jestem ) poniewaz nazwy po sp w "" podaje sie u gatunków nieokreślonych jeszcze które mają swój syonim roboczy - np H.sp"aureopilosum" w przypadku herculesa nie ma mowy o czymś takim a zapis w cudzysłowie informuje jedynie o " trade name " pajaka co z systematyką nie ma nic wspulnego
"z całym szacunkiem, ale jeśli chcesz sie wypowiadać na takie tematy, to troszkemozę doczytaj, a nie wypuszczaj bełkotliwych ciągów słownych nie majacych wiekszego sensu. Pozdrawiam."
Z całym szacunkiem będe sie wypowiadał kiedy zeche , ale nie mam dociebie pretensji , wkoncu bronisz swojego interesu i swojej kasy ...
"I jeszcze jedno pytanie. Co to są TRUE SPIDERS? Ja mam wrażenie ze żyjemy w Polsce i uzywamy nazw polskich lub łacińskich. może to jakaś nowa rodzina? Oj Panie biolog.... szuka Pan sensacji w byle czym, a robi podstawowe błedy."
Oj panie handlazu pająkami nieokreślonego gatunku ... wybacz mi ze se z angielskiego pojechałem , wiem ze to moja wina moja bardzo wielka wina , ale mam jakoś słabość do tej nazwy porostu mi sie podoba i co ja biedny teraz poradze ... zamiast Araneomorphae napisałem true spiders ,, pewnie mnie zato ze studiów wyzucą:[:[:[:[
-
ale gnicie moim zdaniem baku moze napisac co chce w ogloszeniu oby bylo zgodne z regulamicem ceny sa wylinki też rozmiary,Kontak itp wszystko oky a co do pająków to ten który jest w temacie wie o jakie chodzi była juz o tym mowa.I niewiem po co zaczynać jakies glupie sprzeczki..........MOŻE TO KONKURENCJA hehehehehe
PAMIETAJCIE NIEWOLNO SIE MYLIĆ HEHEHE
-
no a co do tego to koniec ogloszenia też sporo wyjasnia
H.hercules - jak ktos wam to sprzedaje to ściema- tego pajaka niema
Niema juz C.fasciatum!teraz nazywa sie to: Davus fasciatus-Schmidt G.2005
L.robustus-jak to kupisz dostaniesz Coremiocnemis sp
N.chromatus=L.cristata=V.cristatus
-
oj widze wojna sprzedawcow na argumenty.
co do tego "końca ogłoszenia" to sygnaturka, a nie jego część, bo może seba nie zauważył.
a co do samej oferty to wszystko spoko, tylko warto dorosłe pająki łapać z niewoli? Grammostole liczone na kontenery niedługo pójdą na CITES pewnie.
-
i bardzo dobrze jakby poszły :]
ale codo tych to wydaje mi sie ze one są chodowlane ( ale nie jestem pewny )
jedyne co na 100% wiem to ze lividumki sa z łapanki
Uprawnienia umieszczania postów