-
Re: KONKURS - www.formicarium.pl - WYNIK
no ja nie moge sie doczekac kiedy Rafal pokaze swoja prace..... moze jakis wstepny projekcik chociaz? :>
co do strony Bziaka to spoko gdyby nie ten ludzik kolorowy bo raczej nie pasuje noi szkoda ze nie zrobiles w html'u gdyz na jpg'u za duzo nie widac - stronka moze bardzooo odbiegac od tego co na obrazku...
-
w html to dla mnie rzaden problemu a jakby sie spodobalo tak to bym dalej prubowal robic i tesh napewno fajnie by wygladalo
a ludzika zawsze mozna usunac
i wsatwic cos innego zalezy komu co sie podoba....
-
a Curtus bedzie jeszcze moze jakis konkursik ??
-
moim zdaniem bezapelacyjnie wygrala by praca Juraviela, pelen profesjonalizm pod wzgledem tech. oczywiscie z prac tu zademonstrowanych.
Pozdrawiam.
-
Dziękuje za miłe słowa
Jeśli ktoś będzie robił vortal o mrówkach, projekt można kupić. Jeśli ktoś jest zainteresowany layoutem do strony bądź grafiką, zapraszam na mail: Juraviel@arachnea.pl. Część moich prac możecie zobaczyć w portfolio na www.arachnea.pl. -> Portfolio.
Pozdrawiam Serdecznie
-
No i juz koniec fianlowej pracy (chyba - wszystko w rekach Piotra :P)
Oto co zostalo zmienione oprocz oczywiscie wygladu graficznego:
- miniaturki wprowadzilem udogodnienie podczas wczytywania się strony. Wszystkie dotychczas dostepne obrazki byly pomniejszone z obrazow duzych co powodowalo iz realnie wczytywaly sie duze obrazki ale widoczne byly male. Wplywalo to na dlugi czas ladowania sie strony oraz na niewczytywanie sie niektorych zdjec.
Teraz stworzylem zarowno miniaturki (133x100 oraz 100x133pix.). Zastosowalem linkowanie do zdjec w duzej rozdzielczosci (rozdzieloczosci glownie 800x600). Teraz wystarczy tylko kliknac na jakakolwiek miniature a pojawi sie w nowym oknie oryginalne zdjecie - dotychczas bylo to niemozliwe
- rozdzielczość w niektórych przypadkach zmnieniłem rozdzielczość fotek (średnio o 30%) nie ma to wpływu na wygląd zdjęć w ramkach (podczas linkowania) a duzy wplyw ma na czas ladowania zdjecia
- układ naszym zdaniem układ strony jest przejżysty a poruszanie się opcjonalnie łatwe. Z każdego poziomu strony istnieje możliwość za pośrednictwem linków przeniesienia się do każdej strony bez jakichkolwiek cofnięć.
Teraz wystarczy tylko czekac na umieszczenie stronki na serwerku. Jestesmy dumni z siebie ze nasza praca zwyciezyla.
Jesli ktos chce to mozemy zaprojketowac kazda, dowolna strone internetowa w zamian za $$, zwierzaki, sprzecik terra i nie tlyko!
A nawet za FreeeeEEEE!!!
Mozecie pisac smialo!
poki co pozdrawiam JgSQuAD /S-a-C/ :P heh
-
Nie miałem nigdy okazji się spytać. Ile czasu siedzisz już w tym(tworzenie stron i grafiki)?
-
Chce widzieć ten projekt ;] ...
-
CURTUS czekamy az naprawia Ci serwer bo poki co kazdy e-mail wraca do nas 
-
No Piotr curtus*pl i formicarium*pl już działa, co z projektem który wygrał???? podejrzewam że nie tylko ja czekam na jego odsłone...
Uprawnienia umieszczania postów