-
Samice B. Vagans L12, G. Rosea L11 + inne + terraria -N.Sącz
Witam.
Mam do sprzedania dwie samice:
Brachypelma vagans - ma około 11 cm długości, naprawde wielka. Jest po 12 wylince. Składała już kokon i wszystko poszło gładko. Było około 600 małych. Ile przeżyło nie wiem bo wszystkie sprzedałem. CENA - 100 zł za samego pająka
Grammostola rosea - nie wiem ile ma cm, ale jest duża chociaż nie tak jak poprzedniczka. Jest po 11/12 wylince. Nie miała jeszcze kokonu. CENA - 90 zł za samego pająka
-----------
Pająki nadzwyczaj łagodne. Chociaż B. Vagans miała okres że była lekko agresywna i próbowała atakować pencete jak ją karmiłem, ale od ponad 3 miesięcy nic z nia nie jest. Mam je ponad rok i przeszły u mnie po jednej wylince - bezproblemowo.
Pajączki trzymają się świetnie. Były cały czas karmione świerszczami. Miały pod dostatkiem wody i codziennie zraszane podłoże terrarium. Bardzo o nie dbałem. Jednak muszę sprzedać ponieważ przeprowadzam się do USA i nie ma się nimi kto zająć. Chwilowo jestem w USA i sprawy odbioru załatwiane by były z moim kolegą. Wysyłka nie wchodzi w grę. Raz że się bym bał, dwa kolega nie weźmie tych pająków do ręki (boi się).
-----------
Terraria:
20/20/30 - w tym terrarium jest B. Vagans. Ma ono korkowa scianke i zamontowana byla tam lampa ale wyjalem kabel bo nie potrzebna mi byla (mozna wmontowac samemu). Zarowka w terrarium ma oslone. Za to terrarium chce 30 zł razem z pająkiem i 35 za samo terrarium, ale mogę je sprzedać dopiero jak już nie będę mieć pająka.
20/20/20 - w tym jest G. rosea. chcę za nie 25 zł z pająkiem i 30 zł za samo terrarium, ale mogę je sprzedać dopiero jak już nie będę mieć pająka.
Terraria obydwa mialem nowe, zarowke w jednym sam wmontowywalem. W wiekszym terrarium dodatkowo jest urzadzenie do pomiaru wilgoci.
----------------------------
Jak ktos wezmie dwa pajaki razem z terrarmi to dorzuce do nich dodatkowo za kwote 30 zl B. albopilosum L6 oraz jakis L4 ktorego gatunku nie znam, poniewaz go dostalem a ofiarodawca nie znal sie na pajakach (sam nie jestem takim znawca zeby ocenic tak malego pajaka). Czy L6 to samica to nie wiem, ale ma bardzo duzy odwlok. Sam nie jestem w stanie ocenic.
--------------------------------
Odbior pajakow:
Pajaki przebywaja w Krynicy-Zdroj (malopolskie). Na teren Nowego Sacza i okolic bezproblemowo kolega je dowiezie sam. Do Krakowa czesto jezdzi wiec byc moze da sie dogadac zeby dowiozl je do Krakowa, ale wtedy w okreslonym terminie. Wysylka nie wchodzi w gre.
Na dniach postaram sie wrzucic zdjecia wszystkiego.
Pytac mozna na:
gg- 7444 (niewidoczny zawsze)
yahoo: ka_papiez (zawsze widoczny)
tlen: kth29 (czesto widoczny)
mail:
kamil@polonez.us
kpapiez@gmail.com
kth29@wp.pl
(maile sprawdzam co kilka/kilkanascie minut - w robocie tak juz mam)
Pozdrawiam
-
Re: Samice B. Vagans L12, G. Rosea L11 + inne + terraria -N.Sącz
Dodaje fotke jedna. Ale tutaj mozna zobaczyc wszystkie:
http://kamil.polonez.us/zdjecia/pajaki/index.htm
Uprawnienia umieszczania postów