-
link?
jakiego kodu HTML używacie aby stworzyć link np. do opisu jakiegoś gatunku?
-
Re: link?
tutaj masz pomoc:
http://www.terrarium.com.pl/forum/help.php
dajesz tak: [ u r l ] http://wwwlink.przykładowy.pl [ / u r l ]
tylko że bez żadnych spacji.
-
spoko ale jeszce nie o to mi chodzi mi chodzi o link do umieszczenia na stronie. jak np. zrobiłem se w programie opis pajączka to jaki napisać link żeby te dane o pajączku tam podczepić
-
a w czym strone zrobiłeś?!
np ja kwe frontpagu
to dajesz np na stronie :
opis b. smithi i robisz taki wyperlink do tego (zaznacza ten napis kliaksz prawym i dajesz hyperlinks) i wstajasz tam link (ścieżke do zapisanej stron np: C:/document and settings/ www/strona/smithi.html
a jezeli robiłes n we flashu to zanaczasz cał ytekst myszka i na dole w pasku wpisujesz tylko smithi.html i gotowe
potem musisz to tylko publikowac Shift+ F12
pamietaj ze wszyskie strony, podstrony iitd musza być w jednym folderze, i że folderw nazwie niezmoze zawierac cyfry ani * # itp. bo mogą być jakies błedy
a strona główna powinna sie nazywać index czyli z rozszerzeniem index.html
-
-
ja mam strone w pajączku. jakbyś znał może kod......
-
nie kod tylko poprostu przekierowanie czyli:
napisPrzekierywującyDoInnegoDziału
najlepoej strone rób we frontpagu, masz ten program na płycie offica wraz z worde, powerpointem, excelem itd. mozesz tam strone tworzyć normalnie wstawiajac wszytko lub pisząc językiem HTML i od razu masz podląd tak ze nie musisz zapisywac i publikowac zeby zobaczyc co zrobiłes.
-
a tutaj masz jak zrobić to przkierowanie za pomoca html'a:
<a href = " f le :/// C : / Documents% 20and%20Settings/ użytkownikKompa/folderStrony/NazwaDziałuDoPrzekierowania.htm"> napisPrzekierywującyDoInnegoDziału < / a >
tyle ze wszystko bez spacji
-
kurw* coś nie wyszło, w załaczniku masz zdjecie htmla przekierowujacego
-
(a href=jakasstrona.html)nazwa linka(/a)
tylko ze w <> a nie ()
Uprawnienia umieszczania postów